Annesi, samuray kılıçlı caninin avukatlığını bıraktı

Annesi, samuray kılıçlı caninin avukatlığını bıraktı
İstanbul Ataşehir’de samuray kılıcıyla Başak Cengiz’i (28) katleden Can Göktuğ Boz’un (27) avukat olan annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu yazılı açıklama yaptı. Yomralıoğlu, büyük tepki çeken oğlunun avukatlığından...

İstanbul Ataşehir’de samuray kılıcıyla Başak Cengiz’i (28) katleden Can Göktuğ Boz’un (27) avukat olan annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu yazılı açıklama yaptı. Yomralıoğlu, büyük tepki çeken oğlunun avukatlığından istifa edeceğini söyledi.

Yomralıoğlu açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:
“Bu elim olayın tarafı olmak, evladımın böyle vahim bir olaya sebebiyet vermiş olması sebebiyle çok büyük bir utanç duyuyorum. Gencecik bir kız çocuğunun hayatını böylesine vahim bir olay neticesinde kaybetmiş olması beni kahrediyor. Ömrüm boyunca Başak Cengiz ve ailesinin acısını vicdanımda taşıyacağım. Hayatını kaybeden yavrumuz ve ailesi için hiç dinmeyecek bir acı içindeyim. Ne bedenen ne de psikolojik olarak ayakta duracak gücü kendimde bulamıyorum.

Olayın faili olan oğlumun avukatı olarak dosyaya müdahil olmam ve psikolojik sorunları olduğunu ileri sürmem nedeniyle oğlumu işlediği suçtan kurtarmaya çalıştığım düşünülüyor. Ancak ben ne oğlumun işlediği suçtan kurtulması ne de itibarımın zedelenmemesi peşindeyim. Hayatının baharında gencecik bir kız benim oğlumun eylemi nedeniyle son nefesini vermişken ‘Ben oğlum elini kolunu sallayarak gezsin’ diyemem, isteyemem. Bunu ne bir anne ne bir kadın ne de bir avukat olarak isteyemem.”

AKIL SAĞLIĞININ TESPİT EDİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ
Savcılık, katil Can Göktuğ Boz’un akıl sağlığının tespit edilmesi talebini reddetti.