AP Türkiye raportörü Amor, Gezi Davası onamalarını değerlendirdi: Türkiye’nin AB umutlarını baltalıyor

AP Türkiye raportörü Amor, Gezi Davası onamalarını değerlendirdi: Türkiye’nin AB umutlarını baltalıyor
Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Yargıtay'ın iş insanı Osman Kavala hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasını “tam bir felaket” sözleriyle değerlendirdi.Avrupa...

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Yargıtay'ın iş insanı Osman Kavala hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasını “tam bir felaket” sözleriyle değerlendirdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı olan AP'nin Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hakkında "hak ihlali" kararı verdiği iş insanı ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Osman Kavala'nın Gezi Davası'nda aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nce onanmasına tepki gösterdi.

Euronews'in sorularını yanıtlayan Nacho Sánchez, bu kararın Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de zarar vereceğini kaydederek, "AİHM kararı siyasi değil bir yargı kararı, bütün Avrupa Konseyi üyelerinin bu kararlara uyması gerekiyor” dedi.

Sanchez, “Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini yeniden harekete geçirme yönündeki gerçek iradesini bir şekilde test etmemiz gerekiyor. İyi niyet açıklamaları, gerçek eylemlerle desteklenmediği sürece boş bir konuşmadan öte gitmiyor. Ne yazık ki son gelişmeler Türkiye’nin AB umutlarını baltalamaya devam ediyor. Bu adım da AB hedefinden uzaklaşma yönünde büyük bir adım" şeklinde konuştu.

TIKLAYIN | Gezi Davası’nda Kavala ve Atalay dahil 5 ismin cezası onandı; Mücella Yapıcı ve Hakan Altınay’ın tahliyesine karar verildi!