Gezi Davası'nda Kavala ve Atalay dahil 5 ismin cezası onandı; Mücella Yapıcı ve Hakan Altınay'ın tahliyesine karar verildi!

Gezi Davası'nda Kavala ve Atalay dahil 5 ismin cezası onandı; Mücella Yapıcı ve Hakan Altınay'ın tahliyesine karar verildi!
Gazete Pencere Haber MerkeziYargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı Davası'nda yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay, Tayfun Kahraman,...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı Davası'nda yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'in 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18'er yıl hapis cezaları ise bozuldu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 25 Nisan 2022 tarihinde verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Buna göre 5 ismin mahkumiyetleri onanırken 3 ismin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Osman Kavala'nın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kesinleşirken Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'in "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezaları da onandı.

Yargıtay, Can Atalay ve Tayfun Kahraman için "suçları hükümeti devirmeye teşebbüs (ağırlaştırılmış müebbet)" dedi ancak aleyhlerinde temyiz olmadığı için bu kararı veremediğini gerekçesine yazdı.

Bozma ve tahliye kararları

Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın eylemleri ise "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirildi.

Yapıcı ile Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

TIKLAYIN | Gezi Davası'nda 5 ismin mahkumiyeti onandı: "Arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz, Gezi yargılanamaz!"