Apple, Intel ile çalışmayı bırakıyor

Apple, Intel ile çalışmayı bırakıyor
Apple’ın bu yıl yapacağı yıllık geliştirici konferansında yeni MAC’lerde intel işlemci kullanmayacağını ve bunun yerine kendi işlemcilerini kullanmaya başlayacağı iddia edildi.Apple, kullanacağı yeni işlemcilerde iPhone...

Apple’ın bu yıl yapacağı yıllık geliştirici konferansında yeni MAC’lerde intel işlemci kullanmayacağını ve bunun yerine kendi işlemcilerini kullanmaya başlayacağı iddia edildi.
Apple, kullanacağı yeni işlemcilerde iPhone ve iPad’lerde kullanılan çiplerde kullanılan teknolojiyi kullanacak. Apple’in 36 yıllık tarihinde daha önce iki kez işlemci değiştirildi. Apple, 1990’ların başında Motorola ve IBM’in ortak ürünü olan PowerPC işlemci teknolojisini kullanmaya başladı. Steve Jobs’un duyurusuyla 2005 yılından PowerPC’den İntel’e geçtiğini duyurdu. İlk İntel tabanlı Mac bilgisayar, Ocak 2006’da Mac OS X 10.4.4 Tiger ile duyuruldu. 2016 yılında da intel işlemcili MAC bilgisayarları piyasaya sürdü. Eğer duyuru gerçekleşirse 36 yıllık tarihinde 3. kez işlemci değiştirilmiş olacak.