Araştırma: Vatandaşların yüzde 19'u Türkiye için en büyük tehdidin dış güçler olduğunu düşünüyor

Araştırma: Vatandaşların yüzde 19'u Türkiye için en büyük tehdidin dış güçler olduğunu düşünüyor
Seçim sonrası yapılan kamuoyu araştırmasında, "Türkiye için en büyük tehdit ne" sorusuna vatandaşların yüzde 19’u "dış güçler" yanıtını verdi, PKK’yı işaret edenlerin oranı ise 21’de kaldı. MHP seçmeni ise düzensiz...

Seçim sonrası yapılan kamuoyu araştırmasında, "Türkiye için en büyük tehdit ne" sorusuna vatandaşların yüzde 19’u "dış güçler" yanıtını verdi, PKK’yı işaret edenlerin oranı ise 21’de kaldı. MHP seçmeni ise düzensiz göçün terörden daha büyük tehdit olduğunu belirtti.

Ekonomide, dış politikada muhalefetin eleştirileri karşısında AKP hükümetinin sorumlu gösterdiği, "dış güçler"in vatandaşta bulduğu karşılık MetroPOLL Araştırma’nın anketine yansıdı.

28 ilde bin 746 kişiyle gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlara, "Türkiye için en büyük tehdit nedir" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 43,6’sı en büyük tehdit olarak düzensiz göçü gördüğünü dile getirdi. Bunu yüzde 21’le PKK ve yüzde 19’la "dış güçler" takip etti.

MHP'liler düzensiz göçü en büyük tehdit görüyor

FETÖ ise yüzde 9,8’le dördüncü sırada yer aldı. Seçmen bazında yapılan değerlendirmede de dikkati çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Düzensiz göç konusunu en büyük tehdit olarak görenlerin oranı Zafer Partisi’nde yüzde 62,9 olurken, İyi Parti’de yüzde 66’ya çıktı.