Arınç yine kızdıracak: Kapsamlı soruşturma şart

Arınç yine kızdıracak: Kapsamlı soruşturma şart
Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener ile birlikte AK Parti’nin dört kurucusundan biri olarak kabul edilen eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Sedat Peker’in iddiaları sonrası, yasa...

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener ile birlikte AK Parti’nin dört kurucusundan biri olarak kabul edilen eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Sedat Peker’in iddiaları sonrası, yasa dışı işlere tevessül eden kişileri adalete teslim etmesi için partiye çağrıda bulundu.

En son 20 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Manisa mitinginde konuşan Arınç sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, ‘‘2002’de göreve geldiğimizde en önemli önceliklerimizden biri ‘Temiz Toplum’ idi. Yetkili olduğumuz kurumlarda da her iddianın arkasını araştırdık, hiçbir hususu göz ardı etmedik. Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve ardından yaşanan gelişmeler kamu vicdanını ciddi bir şekilde örselemekte, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde de menfi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. AK Parti bu değildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarına ve illegal çıkar odaklarına karşı her daim kamu vicdanının bekçisi olmayı kendine görev edinmiştir. Bugün de yapılması gereken nettir. Kapsamlı bir hukuki süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir’’ dedi.