Arka Sokaklarda kostüm kamyonu kaybolmuştu: Set çalışanı herkesi dolandırmış

Arka Sokaklarda kostüm kamyonu kaybolmuştu: Set çalışanı herkesi dolandırmış
Arka Sokaklar dizisinin kostüm kamyonu kaybolmuş, dizi oyuncuları ise sete çıkamamıştı. Kayıp kamyonun arkasından bir ponzi vakası daha çıktı. Setin kostüm ve aksesuarlarını taşıyan Şahin Halatçı'nın, bazı set çalışanlarını...

Arka Sokaklar dizisinin kostüm kamyonu kaybolmuş, dizi oyuncuları ise sete çıkamamıştı. Kayıp kamyonun arkasından bir ponzi vakası daha çıktı. Setin kostüm ve aksesuarlarını taşıyan Şahin Halatçı'nın, bazı set çalışanlarını yüksek faizli geri ödeme ile dolandırdığı ortaya çıktı.

Türk dizi sektörünün en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar bu kez ilginç bir olayla anıldı. Kostüm ve sanat kamyonunu kullanan şoför sete gelmeyerek ortadan kayboldu. Aracın ortadan kaybolmasıyla birlikte çekimlere bir gün ara verildi. Durumu D Media, yargıya taşıdı.

MedyaRadar’ın haberine göre, Arka Sokaklar dizisinin set kamyonunun ortadan kaybolmasının ardından dolandırıcılık hikayesi çıktı. Arka Sokaklar dizi seti iki ekipten oluşuyor. Şahin Halatçı, bir numaralı setin kostüm ve aksesuarlarını taşıyor.

Perşembe günü sete gelmeyen Halatçı’ya kimse ulaşamadı. Bir numaralı set ekibinin tüm aksesuarlarının bulunduğu kamyon adeta sırra kadem bastı. Bu sırada set çalışanlarını stres bastı. Stresin nedeni çekimlerin aksaması değil Halatçı’ya kaptırdıkları paralardan kaynaklandığı kısa sürede ortaya çıktı.

"Kimseye söyleme zengin olacağız"

Şahin Halatçı’nın set çalışanlarının kimisinden kuracağı şirkete ortak etme, kimisini de verdikleri parayı yüzde elli faiziyle geri ödeme vaadiyle dolandırdığı ortaya çıktı. Halatçı’nın bu yöntemle kimi çalışanlardan 300 kimi çalışanlardan 500 bin TL arasında para topladığı ortaya çıktı.

Halatçı’nın para aldığı set çalışanlarına, ‘Kamyonlar alıp setlere kiralayacağız. Bunun için şirket kuruyorum. İster ortak olun ister verdiğiniz paraya yüzde elli faiz vereyim’ dediği öğrenildi. Halatçı'nın para aldığı her çalışana ‘Kimseye söyleme’ uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Set çalışanları, Halatçı’nın ortadan kaybolmasının ardından yapımcı firma yöneticilerine ‘Dolandırıldık’ itirafında bulununca olay polise intikal etti.

MOBESE ile bulundu

Kamyonun bulunması ise Arka Sokaklar senaryosunu aratmayan bir yöntemle gerçekleşti. Halatçı’nın oturduğu güzergahtan başlayarak tüm MOBESE kameraları tek tek izlendi. Sonunda Halatçı’nın kullandığı kamyon Balıkesir’de bulundu.