İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi: İtirazlarımızı 1 Mayıs meydanlarına taşıyacağız

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi: İtirazlarımızı 1 Mayıs meydanlarına taşıyacağız
İzmir'de 1 Mayıs Tertip Komitesi ve Emek ve Demokrasi güçleri 1 Mayıs’a çağrı yapmak üzere bir araya gelerek, “Kemer sıkma politikalarına karşı itirazlarımızı 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız” denildi.

İzmir’de DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu’ndan oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi ve İzmir Emek ve Demokrasi güçleri Konak Kemeraltı Çarşısı girişinde 1 Mayıs’a çağrı yapmak üzere bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamada metni DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okurken, ardından çarşı içerisinde ‘Bu düzen böyle gitmez’ şiarıyla düzenlenecek olan kitlesel 1 Mayıs mitinge davet bildirisi dağıtıldı. Bu esnada sıklıkla "işte 1 Mayıs alanlardayız", "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atılırken, etkinlik Konak İZSU önünde son buldu.

“Taleplerimizi, tepkilerimizi ve umutlarımızı dile getireceğiz”

İşçilerin hakları için, adalet, demokrasi ve barış için dünyanın dört bir yanında meydanları dolduracağını ifade ederek sözlerine başlayan Memiş Sarı, “Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan ve yok sayılan milyonlar olarak 1 Mayıs alanlarında kendimizi ifade edecek, taleplerimizi, umutlarımızı ve tepkilerimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

“1 Mayıs’a önemli bir dönemeçte gidiyoruz”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ının önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayan Sarı, “Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, gençlerin ve kadınların hesap sorma ve değiştirme iradesini güçlü bir biçimde ortaya koyduğu; siyasi iktidarın yoksullaştırıcı ekonomi politikalarına ve hukuksuzluklarına dur dediği bir dönemde 1 Mayıs’a gidiyoruz” dedi.

“Acımasız kemer sıkma politikasına itirazımızı taşıyacağız”

Sokaklarda, meydanlarda ve iş yerlerinde 1 Mayıs’ın örgütleneceğini belirten Sarı, “Ekmeğimizin her gün küçüldüğü; gelirde, vergide ve ülkede adaletsizliklerin arttığı; hak ve özgürlüklerimizin alabildiğine kısıtlandığı bu süreçte hükümetin yoksullaştırıcı ekonomik programına, seçimden sonra uygulayacağını ilan ettiği acımasız kemer sıkma politikalarına karşı itirazlarımızı 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Dört koldan ortak ve kitlesel 1 Mayıs’a”

Son olarak Basmane’den, Liman’dan, Cumhuriyet Meydanı’ndan ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden olmak üzere dört koldan meydana inileceğini belirten Sarı, “Tüm işçileri, emekçileri, emeklileri, gençleri ve kadınları 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda ortak ve kitlesel olarak gerçekleşecek olan mitinge davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı