Art arda yangın haberleri var, 4 ilde orman yangını çıktı

Art arda yangın haberleri var, 4 ilde orman yangını çıktı
Türkiye daha Datça ve Çeşme'deki yangın izlerini silemeden 4 ilden daha orman yangını haberi geldi. Öğlen saatlerinde Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve Aydın'da orman yangını çıktı.Aydın’ın Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı...

Türkiye daha Datça ve Çeşme'deki yangın izlerini silemeden 4 ilden daha orman yangını haberi geldi. Öğlen saatlerinde Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve Aydın'da orman yangını çıktı.

Aydın’ın Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ Tekçöğür mevkiinde akşam üzeri başlayan ve kısa sürede büyüyen orman yangınına 2 uçak, 7 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozerin yanı sıra bölgede konuşlandırılan iş makineleriyle müdahale edildi ve yangın kontrol altına alındı.

BALIKESİR’DEKİ YANGIN KORKUTTU
Balıkesir kırsalı Karagöz Mahallesi’nde çıkan yangın rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldı. Balıkesir Valiliği yangına 6 helikopter, 5 uçak olmak üzere 11 hava unsuruyla müdahale edildiğini duyurdu. Rüzgarın etkisi ile yayılan yangına çevre illerden gelen takviye kuvvetler de müdahale etti. Saatler sonra iyi haber Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’den geldi. Karacabey yangını büyük oranda kontrol altına aldıklarını söyledi.


İZMİR’DEN DE ALEVLER YÜKSELDİ
Yangın riskinin büyük olduğu açıklanan İzmir’in Buca ilçesi Kısıkköy ve Sarnıç bölgesi arasındaki ormanlık alanda dün saat 17.00 sıralarında alevler tespit edildi. Yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hem havadan hem karadan müdahalesi ile 2 saatte kontrol altına alındı.


ÇANAKKALE KAMYON YANDI, YANGIN ORMANA SIÇRADI
Öğleden sonra Anzak Koyu mevkisinde saman yüklü bir kamyonda çıkan yangının ormana da sıçradığı belirtildi. Yangına hızla havadan ve karadan müdahale edildi.
Eceabat ilçesi Anzak Koyu’nda çıkan yangında alevler, Yeni Zelanda Mezarlığı’na 20 metre kadar yaklaştı. Ekiplerin hummalı çalışması ile alevlerin mezarlara ulaşmasını önledi ve kontrol altına alındı.