Hatay'da kuduz vakası: 27 mahalle karantinaya alındı

Hatay'da kuduz vakası: 27 mahalle karantinaya alındı
Hatay'ın Defne ve Antakya ilçelerinin 27 mahallesinde, kuduz nedeniyle karantina ilan edildi.

Hatay’ın Defne ve Antakya ilçelerinde olmak üzere 27 mahallesinde kuduz nedeniyle karantina ilan edildi. Konu hakkında henüz muhtarlara yazı gitmedi.

Harbiye Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre Defne ilçesi Harbiye Mahallesi'nde vakalar görüldü.

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre Jandarma Komutanlığı, birçok mahallenin karantinaya alınacağını, anne-babalar başta olmak üzere herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

"Karantinada önemli olan hayvan girişini önlemek"

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz ise şu an net bilinenin Hatay’ın Harbiye ilçesi Döver Mahallesi'nde bir vaka olduğunu, bunun yanı sıra birkaç vaka daha görüldüğüne dair bilgi aldıklarını belirtti. Konudan yeni haberdar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Şu an biz de araştırma halindeyiz. Sokak hayvanları ve hayvancılığın olduğu mahallelere bakılacak. Hangi mahallelerde var, kaç insanda, hayvanda var, ne durumda hiçbir bilgimiz yok, bakacağız. 27 mahallede karantina olacağını öğrendik. Karantinada önemli olan mahallelere hayvan girişini engellemek. Kuduz öyle hemen çıkan bir vaka değil çünkü. Şu an hastaneler dolu değil, birkaç vaka yaşanması karantina için yeterli. Araştırmamız bitince kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Sümerler, Armutlu, Harbiye muhtarlıklarının konu hakkında henüz bilgisi yok. Harbiye Muhtarı İlker Aşkar, 27 mahallede karantina ilan edildiğini duyan bazı vatandaşların kendisini aradığını, şu an kendilerinin de araştırma aşamasında olduğunu, yetkili mercilerle bilgi almak için görüşeceklerini vurguladı.