Artan fiyatlar müteahhitleri de vurdu

Artan fiyatlar müteahhitleri de vurdu
Dövizdeki artış ve ekonomik krizin en çok etkilediği sektörlerden olan inşaat sektörü alarm veriyor. Batma noktasına geldiklerini söyleyen müteahhitler, hükümetten destek istiyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)...

Dövizdeki artış ve ekonomik krizin en çok etkilediği sektörlerden olan inşaat sektörü alarm veriyor. Batma noktasına geldiklerini söyleyen müteahhitler, hükümetten destek istiyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek 40 bin müteahhidin iflasın eşliğinde olduğunu söyledi.

ANKA Haber Ajansı’ndan Esra Alus’un haberine göre tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci ve dövizdeki artışa bağlı inşaattaki temel malzemelerde fahiş fiyat artışları olduğunu belirten Mehmet Bülbüloğlu, şunları söyledi:
“Yaklaşık 2 yıldır dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizin ekonomisine de ciddi zararlar verdi. Bu olumsuz etkiler ve de son 1 yıl içerisinde döviz kurunun aşırı fiyat değişikliği, inşaat temel malzemelerinde sıra dışı fahiş fiyat artışlarına neden oldu. Bu fahiş fiyat artışlarıyla birlikte tabii ki inşaat sektöründe iş yapan müteahhitlerimiz bu anlamda çok büyük sıkıntı yaşadılar. En büyük sıkıntıyı da kamuya iş yapan müteahhitlerimizin yaşadığını biliyoruz. Fiyat farkı verilmesi sadece müteahhitler için değil kamu adına da çok büyük bir yarar sağlayacaktır. Çünkü yaklaşık 40 bin müteahhit eğer bu fiyat farkı verilmezse veya gerekli fiyat farkı verilmez ise iflasın eşliğindedir. Bunların batması alt tedarikçilerin ve kamunun çok büyük zarar görmesi anlamındadır.”