ASAL Araştırma'dan Antalya'da son seçim anketi: CHP Adayı önde, AK Parti'nin Adayı takipte

ASAL Araştırma'dan Antalya'da son seçim anketi: CHP Adayı önde, AK Parti'nin Adayı takipte
ASAL Araştırma ve Danışmanlık şirketinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yapılan ankette, seçmenlerin tercihleri belirlendi. Ankete göre, Antalya'da seçmenin tercihi CHP'nin adayı Muhittin Böcek'i birinci...
ASAL Araştırma ve Danışmanlık şirketinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yapılan ankette, seçmenlerin tercihleri belirlendi. Ankete göre, Antalya'da seçmenin tercihi CHP'nin adayı Muhittin Böcek'i birinci sıraya yerleştirdi.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık şirketinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 1500 kişiyle 13-18 Mart arası yaptığı ankette CHP'nin adayı Muhittin Böcek %41.4 oy oranına sahip olurken, AKP'nin adayı Hakan Tütüncü % 39.6 oy oranında kaldı.

'Bu Pazar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?' sorusunu yanıtlayan seçmenlerin tercihine göre sonuçlar şöyle;

CHP'nin adayı Muhittin Böcek, %41.4'lük bir destekle birinci sırada yer aldı. Onu, %39.6 oy oranıyla AK Parti adayı Hakan Tütüncü izledi. Üçüncü sırada ise %6.9 oy oranıyla İYİ Parti adayı Nesrin Ünal bulunuyor.

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise seçmenin diğer partilere olan ilgisi oldu. DEM Parti'nin adayı Kemal Bülbül %4.1, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Ümit Özkurt %2.5 ve Zafer Partisi'nin adayı Oğuz Ersöz ise %1.9 oy oranına sahip.

Resim

Anketteki diğer seçenekler ve kararsız seçmenler de dikkate alındığında, seçmenin tercihlerindeki çeşitlilik ortaya çıkıyor. Seçimlerin sonucunu belirleyecek olan ise sandık başında olacak olan Antalya halkının tercihleri olacak.