Avrupa yeni varyanta karşı sınırlarını kapatıyor

Avrupa yeni varyanta karşı sınırlarını kapatıyor
Koronavirüsün yeni varyantlarının daha bulaşıcı olması ve pandeminin hız kazanması Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde endişe yaratıyor. Fransa ve Almanya, pandemi tedbirlerini sertleştirme yoluna gitti.Fransa Başbakanı Jean Castex,...

Koronavirüsün yeni varyantlarının daha bulaşıcı olması ve pandeminin hız kazanması Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde endişe yaratıyor. Fransa ve Almanya, pandemi tedbirlerini sertleştirme yoluna gitti.

Fransa Başbakanı Jean Castex, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelişlerin ve bu ülkelere gidişlerin özel durumlar hariç tutulmak üzere yasaklandığını açıkladı. Fransa'da ayrıca 20 bin metrekarenin üstünde alana sahip gıda satışı yapmayan mağazalar da bugünden itibaren kapanacak.

ALMANYA 5 ÜLKEYE SINIRLARINI KAPADI

Almanya da mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Bu ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine, 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirildi. Bugünden itibaren başlayan yasak İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak'tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI: MECBUR OLMADIKÇA GİTMEK BUDALALIK OLUR

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, yeni seyahat yasaklarını savundu. "Mesele yüksek derecede bulaşıcı, mutasyon geçirmiş virüslerden korunmak" diyen Seehofer, halktan mecburi olmayan tüm yurtdışı seyahatlerinden vazgeçmelerini istedi. Seehofer, "Gerçekten zorlayıcı bir sebep olmaksızın mutasyon bölgelerine gitmek, açıkça söylemeliyim ki, budalalık olur" diye konuştu.