Avrupa’ya Kavala Demirtaş resti

Avrupa’ya Kavala Demirtaş resti
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın AİHM kararı gereği “derhal serbest bırakılmasını” talebine sert tepki gösterdi. Geçmişte kendisi de üç kez AİHM’e başvuran Erdoğan, Bakanlar Komitesi’nin...

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın AİHM kararı gereği “derhal serbest bırakılmasını” talebine sert tepki gösterdi. Geçmişte kendisi de üç kez AİHM’e başvuran Erdoğan, Bakanlar Komitesi’nin kararlarını tanımadıklarını söyledi ve ekledi, “Ne biliyorlarsa onu yapsınlar.”

Erdoğan, Katar ziyaretinin sonunda gazetecilere açıklamalar yaptı ve sorularını yanıtladı. Erdoğan’a, Bakanlar Komitesi, Kavala ile ilgili olarak Türkiye’ye ihlal cezası verdiği anımsatılarak “Demirtaş ile ilgili de benzer karar alabileceği söyleniyor yorumunuz nedir” diye soruldu. Erdoğan, şu yanıtı verdi:

YOK FARZ EDİYORUZ
“Buna yorum yapmaya gerek yok ki. Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar.”