Babacan: AK Parti’de nemalanma yarışı var

Babacan: AK Parti’de  nemalanma yarışı var
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başkanlık sistemi, AK Parti ve hükümetin yeni partilerin önünü kesmek için siyasi Partiler Kanunu’nda MHP’nin önerisi ile yapacağı değişiklikler başta olmak üzere; gündemdeki konularla ilgili...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başkanlık sistemi, AK Parti ve hükümetin yeni partilerin önünü kesmek için siyasi Partiler Kanunu’nda MHP’nin önerisi ile yapacağı değişiklikler başta olmak üzere; gündemdeki konularla ilgili Halk TV’de önemli açıklamalar yaptı.
Babacan ana akım medyanın kendilerini görmezden geldiğini ifade ederken, “13 yıllık bakanlık döneminde yaptığım açıklamaların hepsine aynen imza atabilirim. Farklı düşünüp bir başka konuşmadım. Ama düşündüğüm her şeyi konuşmadım” dedi.
AK Parti’nin kendi eliyle inşa ettiğini kendi eliyle yıktığını ifade eden Babacan, “Yeni sitem öyle yanlış oldu ki, seçim öncesi ittifakları mecbur kıldı. “Koalisyon bitecek” diyenler, şimdi ittifaka mecbur oldu” diye konuştu. “Ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir parti logosu yan yana kondu. O günden beri ülke dikiş tutmadı.” diyerek sözlerini sürdüren Babacan, iktidarın ekonomiyi düzeltmesinin çok zor olduğunu belirtti.
Babacan AK Parti’de müthiş bir nemalanma kavgası olduğunu vurgulayarak, “Kazanç o tarafa itiyor insanları, amaçları kendilerine maddi kazanç elde etmek” dedi.
SEÇİME GİRME PLANIMIZ VAR
Olası bir erken seçim ile ilgili planları olduğunu söyleyen Babacan şu ifadeleri kullandı: “Üç haftadır, il ve ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalarımız var. Seçime girmek için 41 ilde teşkilatlanması, kongre yapması ve bunun üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor. Bu A planı bir de B planı var. Meclis’te grubu varsa diğerlerine gerek kalmıyor. Bunu İYİ Parti kullandı ama bizim bu konuda hiçbir değerlendirmemiz yok. Seçim konuşulur o zaman gündeme gelir bunlar. Şimdiden böyle bir konuşmayı doğru bulmuyoruz. Biz A planı üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”