Babacan’dan BAE eleştirisi

Babacan’dan BAE eleştirisi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye ilişkileriyle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerinin yer aldığı bir videoyu sosyal medya...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye ilişkileriyle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerinin yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Babacan, Erdoğan’a yönelik, “Karar vermeli. Yakın tarihimizin en kanlı gecesinin arkasında BAE varsa nasıl bu kadar kolay yanaşıyor? Bu hususta milletimizi yanılttıysa özür dileyecek mi? Eğer mesele paraysa, onu da çıksın açıklasın” dedi.

Babacan Twitter hesabından, 9 Aralık 2021’de Çanakkale Yenice 1. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaşarak Erdoğan’a eleştirilerde bulundu. Babacan’ın paylaştığı videoda, özetle şu suçlamalar yer aldı:
“Bu ülkeyi açık açık 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü desteklemekle suçluyor. Ağır bir suç değil mi? Suçladıkları ülke hangi ülke BAE. Öyle affedilebilecek bir şey değil. Bu ülke, bu darbecilere destek verdi diye itham ediyor ve bu suçlamaya bakın tarihleri özellikle koydum. Darbe teşebbüsü ne zaman 2016. En son video 2021. 5 sene boyunca diyorlar ki ‘Bu ülke 15 Temmuz’un destekçisi, bu ülke düşman’. Ancak daha sonra bir baktık Sayın Erdoğan tam bir ‘U’ dönüşü yaptı.