Mülakatı savunan Bakan Tekin'in eşi, liseye müdür olarak atanmış

Mülakatı savunan Bakan Tekin'in eşi, liseye müdür olarak atanmış
Öğretmen atamalarında mülakatı savunduğu açıklamalarıyla gündem olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eşinin, Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atandığı ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamuda mülakatları kaldıracağız" vaadi, seçim sonrası unutuldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise dün katıldığı bir televizyon kanalında mülakatın doğru bir yöntem olduğunu savundu.

Ancak Bakan Tekin’in eşi Ayşe Tekin’in yükselişi oldukça dikkat çekici.

BirGün'de yer alan habere göre Yusuf Tekin’in Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yaptığı dönemde eşi Ayşe Tekin ise Keçiören Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’ne vekaleten atandı.

İktisat mezunu

İktisat bölümü mezunu olan Ayşe Tekin, 26 Eylül 2022’de ise Ankara Etimesgut’taki Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atandı. Okul internet sitesinde, Ayşe Tekin’in özgeçmişi ise şöyle anlatılıyor:

“1972 yılında Malatya´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara´da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü´nden 1995 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Gazi Osman Paşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 1998 yılında Sivas´ta kamu hizmetine başladı. Tokat ve Ankara´da çeşitli okullarda görev yaptı. 26.09.2022 tarihinde okulumuzdaki görevine başlamış olup halen devam etmektedir. Evli ve üç çocuk annesidir.”