Babalar gitti oğullar partide

Babalar gitti oğullar partide
Erdoğan’ın, AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve yola birlikte çıktığı isimler birer biren yanından ayrılıyor. Önce Bülent Arınç Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

Erdoğan’ın, AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve yola birlikte çıktığı isimler birer biren yanından ayrılıyor. Önce Bülent Arınç Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınındaki isimlerden Mehmet İhsan Arslan “parlamenter sisteme dönüleceğine” ilişkin görüşlerini paylaşmasıyla disipline sevk edildi.
Arınç ve Arslan’ın tek ortak özelliği Erdoğan ile yollarının ayrılması da değil. İki ismin oğlu da AK Parti sıralarından milletvekili seçildi. ‘Babaların’ yolları ayırması ise ‘oğulları’ etkilemedi. Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç “Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi: Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir reis var” paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılığını bildirdi. Mehmet İhsan Arslan’ın oğlu Mücahit Arslan ise New York Times’ın iddiasına göre bugünlerde ABD’de AK Parti adına Biden’la ilişki kuracak lobi firmalarıyla anlaşmak üzere çalışmalar yürütüyor. Çalışma, “Erdoğan ile Biden arasında gayrı resmi bir kanal oluşturmak” olarak yorumlanıyor.