Bağlar Belediyesi kayyımı AK Partili Beyoğlu oğlunu işe aldı, baldızını yardımcısı yaptı

Bağlar Belediyesi kayyımı AK Partili Beyoğlu oğlunu işe aldı, baldızını yardımcısı yaptı
YSK tarafından Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Hüseyin Beyoğlu, seçim öncesi baldızını başkan yardımcısı yaptı, oğlunu da belediyede işe aldı.Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019’da...
YSK tarafından Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Hüseyin Beyoğlu, seçim öncesi baldızını başkan yardımcısı yaptı, oğlunu da belediyede işe aldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019’da yüzde 71 gibi rekor oyla kazandığı ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kayyım olarak Hüseyin Beyoğlu'nun atandığı Bağlar Belediyesi’nde yapılan atamalar dikkat çekti.

MA'nın haberine göre, kayyım Hüseyin Beyoğlu, oğlu Mustafa Beyoğlu’nu Bağlar Belediyesi Personel Limited Şirketi üzerinden belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe aldı.

Beyoğlu, baldızını Belediye Gürdeğir’i seçim öncesi Başkan Yardımcısı yaptı. Gürdeğir, Mali Hizmetler, Bilgi İşlem, Özel Kalem Müdürülüğü’nden sonra Belediye başkan yardımcılığına yükseldi.

Beyoğlu’nun imzasının yer aldığı kararda “(…) Gürdeğir belediyemizde münhal bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfı 1 dereceli Başkan Yardımcılığı kadrosuna 176 kurumumuz sicil numarası ile hakkı müktesibi olan 1. Derecenin 4. Kademesine atanması başkanlığımca uygun görülmüştür” denildi.

Akrabalarını işe alması ilk değil

Göreve atandığı ilk günlerde kardeşi Haşim Mertoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcılığı’na getiren Beyoğlu'nun, eşinin yeğeni Sıddık Aycıl'ı, baldızı Deniz Gürdeğir’i Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe alması da kamuoyuna yansımıştı.