Bahçeli’den Danıştay 5. Daire tepkisi: Kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı?

Bahçeli’den Danıştay 5. Daire tepkisi: Kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı?
Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararına tepki gösteren  Devlet Bahçeli, “Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube...
Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararına tepki gösteren  Devlet Bahçeli, “Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı?” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararına çok sert tepki veren Bahçeli, “Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı? Haşhaşilerin vaazlarını mı dinliyorlar? Danıştay adalet ve hukuka göre karar vermemiştir” dedi.

Erzincan, İliç’te meydana gelen maden faciasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı olan ve Anagold firmasına Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu veren AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a yönelik eleştireler gelmeye devam ederken Kurum’a yönelik eleştiirlere yanıt veren Devlet Bahçeli, “Murat Kurum, ne hikmetse hedef tahtası haline getirilmiştir.  İliç’i konuşuyorken konunun sayın Kurum’un bakanlık dönemine ilişkin haksız eleştiriler sinsi bir propagandaya işaret etmiştir” dedi.

Konuşmasında, yine muhalefeti hedef alan Bahçeli, “Cumhuriyet Halk Partisi sadece kendi içinde kavgalı değildir. Türk milletiyle sorunludur. Bu CHP’nin yerel yönetimlerde yedek kulübüne çekilmesi milli bir görevdir” dedi.

Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz iddialarına da tepki gösteren Bahçeli, "İddialarını kanıtlamazsa dünyanın en namert insanıdır" dedi.

Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 hakim ve savcı hakkında da konuşan Bahçeli, "Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur" ifadelerini kullandı

İliç açıklaması: Müflis zihniyetler Sayın Kurum'u yıpratmak için harekete geçmiştir

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Siyanür atıklarının, Sabırlı deresine akıtıldığını ve bu atıkların yağışla birlikte Fırat Nehri’ni kirlettiğini söyleyenler iddialarını ispatla mükelleftir. Ağzıyla değil karnıyla konuşanlarının şımarıkları tahammül sınırlarını taşmıştır

Dünyanın pek çok ülkesinde maden kazalarına şahit olunmuştur. 2000 yılında Romanya'daki maden kazasında vahim bir çevre felaketi doğmuştur. 2009'da Gana'da, 2014'te Güney Afrika'da, 2015'te Kanada'da yaşanan maden kazaları çevreyi tahrip etmiştir. İliç'te böylesine tehlikeli sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde liç işlemi sırasında kullanılan siyanür ve diğer ağır metallerinin çevre insan sağlığı için olumsuz olduğu bilinmektedir.

Altın madeninde var olan ihmaller zincirinin 13 Şubat'taki payını yok saymak mümkün değildir. Adli soruşturmanın sağlıklı sonuçlar vermesi için hazırlanan bilirkişi raporunun aceleye getirmesi tartışmalıdır. Yeni rapor hazırlanması, yeni heyet oluşturulması en makul çözümdür.

Çöpler Altın madeni felaketiyle birlikte Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ne hikmetse hedef tahtası haline getirilmiştir.  İliç’i konuşuyorken konunun sayın Kurum’un bakanlık dönemine ilişkin haksız eleştiriler sinsi bir propagandaya işaret etmiştir. Müflis zihniyetler Sayın Kurum'u yıpratmak için harekete geçmiştir. ÇED raporunu veren bakanlık değildir.

Bu zor günleri bertaraf edeceğiz. İşçilerimizin sağ salim çıkarılmalarını Allah'tan niyaz ediyorum. İliç ilçemizin tekrar belini doğrultacağı günler yakındır. Bu sıkıntılı günler sabırla aşılacaktır.

"Türk milletiyle sorunludur"

Cumhuriyet Halk Partisi sadece kendi içinde kavgalı değildir. Türk milletiyle sorunludur. Bu CHP’nin yerel yönetimlerde  ıslah ve terbiye edilmesi milli bir görevdir.

DEMlenmenin maskesi sandık uzlaşması Türkiye İttifakı olarak açıklanmaktadır. DEM Parti artık CHP’nin kumanda odasına kadar nüfuz etmiş kimin aday yapılıp yapılmayacağını tayine den vesayetçi bir konuma sahip olmuştur. Esenyurt’tan Kadıköy’e ve Mersin’in bazı ilçelerine kadar görünen çarpıcı gerçek budur.

Devlet demek hukuk demektir. Özelikle Anayasa Mahkemesi ile Danıştay’ın verdiği bazı kararların doğrudan devlet onuruna, milli varlık ve güvenliğimizin ruhuna zarar verdiği acıktır.

Danıştay 5. Daire tepkisi: Haşhaşilerin vaazlarını mı dinliyorlar

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü sonrası örgütle ilişkisi belirlenen 4 bine yakın hakim ve savcı ihraç edilmiştir. Danıştay 5. Daire'nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı? Haşhaşilerin vaazlarını mı dinliyorlar? Danıştay adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş, yeni inceleme başlatmış ve Danıştay Genel Kurulu'nda itirazlar yapılmıştır.

MHP olarak TBMM'ye sunulan 8'inci Yargı Paketi'nin hak aramayı güçlendireceğinden, kişisel verilerin korunmasını ihtiva ettiğinden dolayı destekleyeceğimizi açıklıyorum.

FETÖ ile mücadelede 8 ana başlıkla TSK ve yargı başta olmak üzere her yere sızdığını ifade etmiştim. 9'uncuyu ilave ediyorum; Fiyat anarşistleri de FETÖ'cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır.

Abdurahhman Dilipak'a tepki

Sosyal medyadan bir yazar müsveddesi, 15 Temmuz ile ilgili demiş ki, “Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını biliyordu” halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu8 ülkeye oldu. Bu şahıs, iddialarının istabatını yapmazsa şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmese, dünaynın en namert insandır.