Bahçeli: Yunanistan’a değil Türk milletine güven

Bahçeli: Yunanistan’a değil Türk milletine güven
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin, Türkiye’yi Rus turistlere yönelik kampanyaları nedeniyle eleştiren açıklamalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi. Zelenski’nin Yunanistan’a değil Türk milletine...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin, Türkiye’yi Rus turistlere yönelik kampanyaları nedeniyle eleştiren açıklamalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi. Zelenski’nin Yunanistan’a değil Türk milletine güvenmesinin daha iyi olacağını belirten Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“Ukrayna-Rusya Savaşı’nda dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları, duruşları dikkate aldığı zaman Zelenskiy’in Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım. Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir. Bugün için Rusya-Ukrayna Savaşı’nı İstanbul Barış Projesi ile çözmeye yönelen tek ülke Türkiye’dir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı 40’ın üzerinde devlet yöneticisiyle yaptığı temaslarla bunu gerçekleştirmek istemektedir. Yakında bunu başaracağına inanıyorum.”