CNN International’a konuşan İmamoğlu’ndan Batı’ya ‘Filistin’ eleştirisi: İyi sınav vermiyorlar

CNN International’a konuşan İmamoğlu’ndan Batı’ya ‘Filistin’ eleştirisi: İyi sınav vermiyorlar
ABD merkezli CNN International, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile röportaj yaptı. Röportajda İsrail-Filistin olaylarına değinen İmamoğlu, Filistinlilerin zulme mâruz kalmalarının bitmesini talep ediyorum. Bu konuda Batı iyi sınav vermiyor” dedi

CNN International, yerel seçimlerde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ile röportaj gerçekleştirdi.

Röportajda İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını bitirmek için muhalefetin en iyi umudu" olarak tanıtılması dikkatlerden kaçmadı.

7 Ekim 2023’te ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrası Filistin’de yaşanan savaşı değerlendiren İmamoğlu, HAMAS’ın saldırılarını terör eylemi olarak yorumlarken İsrail’in de Filistin halkına zulmettiğini söyledi.

İmamoğlu, Orta Doğu'ya “demokrasi gelmesinin” tüm dünyanın yararına olacağını vurguladı.

'Batı ülkeleri iyi sınav vermiyor'

Erdoğan'ın İsrail'e en sert çıkış yapan liderden biri olduğu ve Hamas lideri İsmail Heniyye'yi kısa süre önce konuk etmesinin hatırlatılması üzerine. İmamoğlu yanıt olarak şunları söyledi:

“HAMAS tabii ki bizim çok üzüldüğüm bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Biz, terör uygulamalarını yapan ve insanları topluca katleden her yapıyı terör politikası olarak görüyoruz. Maalesef bugün aynısı masum Filistinlilere oluyor. Her iki konunun da bu ölçüde değerlendirilmesini, bir an önce Filistinlilerin böylesi kötü bir zulme mâruz kalmaları parçalanmalarını sona erdirmeyi talep ediyorum. Bu konuda Batı ülkeleri iyi sınav vermiyor. Tek taraflı bakıyorlar. Biz, daha gerçekçiyiz.

"Son 2 yılda başıma gelenlerin sebebi otoriterleşen rejim"

Ekrem İmamoğlu'na 2028'de yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri de soruldu. Kendisinin adaylık durumuyla ilgili açıklama yapmayan İmamoğlu, Erdoğan'ın muhtemel adaylığı için ise "Ben Erdoğan’ın aday olup olmayacağıyla ilgili bir şey diyemem ama yasal olarak engelleri var. Zaman gösterecek" dedi.

Kendisi hakkında siyasi yasak istenen davayı da değerlendiren Ekrem İmamoğlu, söz konusu davanın siyasi olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, "Eğer siyasi ise bunu kim organize etti? Erdoğan mı?" sorusuna "Son 2 yılda başıma gelenlerin sebebi otoriterleşen rejim. Evet, Erdoğan rejimin başı tabii ki" yanıtını verdi.