Bahçeli’den İstanbul Sözleşmesi’ne üstü kapalı destek

Bahçeli’den İstanbul Sözleşmesi’ne üstü kapalı destek
Pınar Gültekin cinayetinin ardından bir açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti ve “Bu sözleşmeye ihtiyaç olup olmadığını, ne getirip ne götüreceğini objektif kriterler çerçevesinde...

Pınar Gültekin cinayetinin ardından bir açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti ve “Bu sözleşmeye ihtiyaç olup olmadığını, ne getirip ne götüreceğini objektif kriterler çerçevesinde ele almalıyız. Kadın cinayetini engelleyemezsek hepimiz sosyal maliyeti yüksek bir çığın altında kalırız” dedi.
Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin için “Üzüntümüz çok büyük. Yüreğim sızlıyor. Pınar evladımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temennilerimi iletiyorum” ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.
Bahçeli “Bu meselenin ağırdan alınacak hiçbir yanı yok. Bir mazlumun katledilmedi aynı zamanda medeniyetimize, kültürümüze, inancımıza, insanlık değerlerimize büyük bir saldırıdır. Kadınlarımız güvenli değilse hiçbirimiz huzur ve sükûnet bulamayız” ifadelerinin ardından da sözü İstanbul Sözleşmesi’ne getirdi.
“Gündemde tartışılan ve Türkiye’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp kaldırmamayı iyi değerlendirmeliyiz. Bu sözleşmeye ihtiyaç olup olmadığını, ne getirip ne götüreceğini objektif kriterler çerçevesinde ele almalıyız” diyen Bahçeli, “Kadın cinayetini engelleyemezsek hepimiz sosyal maliyeti yüksek bir çığın altında kalırız” cümlesiyle de çarpıcı bir uyarı yaptı.