Bakan Fidan Katar'da: Ya daha büyük savaşa ya da büyük bir barışa gideceğiz

Bakan Fidan Katar'da: Ya daha büyük savaşa ya da büyük bir barışa gideceğiz
Dışişleri Bakan Fidan Katar'da açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Gazze'de sivilleri vuran saldırıyı kabul etmiyoruz, İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. İsrail'in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir." dedi.Dışişleri...

Dışişleri Bakan Fidan Katar'da açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Gazze'de sivilleri vuran saldırıyı kabul etmiyoruz, İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. İsrail'in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir." dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, "Rehine müzakerelerinde biraz ilerleme kaydettik" dedi

Fidan'ın açıklamaları şöyle:

"Gazze'de sivilleri vuran saldırıyı kabul etmiyoruz, İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. İsrail'in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir.

İsrail silahla şiddetle kalıcı güvenlik ihtiyacını karşılayamayacağını bilmelidir. Bağımsız bir Filistin Devleti kurulmalıdır. Somut adım için harekete geçilmeli, bu nedenle biz garantörlük mekanizmasını gündeme getirdik.

Katar Gazze'deki insani durum bağlamında son derece önemli çabada bulundu. Türkiye ve Katar olarak iletişimde olmaya devam edeceğiz.  Somut adım için harekete geçilmeli, bu nedenle biz garantörlük mekanizmasını gündeme getirdik. Hemen ateşkes ilan edilmeli, yardım koridoru açılmalı.

İki devletli çözüm için ciddi çalışmaların başlaması gerekiyor, sadece askeri hedeflerle çözüm getirmiyor. Batı'nın İsrail'e rasyonel baskıda bulunması gerekiyor, aksi takdirde bölgemiz daha büyük risklere gebe.

Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz.

Katar Gazze'deki insani durum bağlamında son derece önemli çabada bulundu. Türkiye ve Katar olarak iletişimde olmaya devam edeceğiz."