Bakan Koca: Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmaya hazırız

Bakan Koca: Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmaya hazırız
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin Filistin’e gemi hastanesi gönderip, bölgede sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu söyledi. Koca, “Türkiye, bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir. Bizim tarafımız...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin Filistin’e gemi hastanesi gönderip, bölgede sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu söyledi. Koca, “Türkiye, bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir. Bizim tarafımız insandır, tarafımız insanlıktır.” dedi.

Hasta ve masun insanların çaresizliğinin Türkiye’ye büyük görev yüklediğini söyleyen Bakan Koca, “Gazze’deki hastane saldırısının ardından, Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst düzey yöneticileri başta olmak üzere, Mısır ve Lübnan’ın da içinde bulunduğu çok sayıdaki muhattabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. Buna kararlılıkla devam ediyorum.” dedi.

'Türkiye sağlık hizmeti için hazır'

Koca, Türkiye’nin bölgeye gemi hastanesi göndermeye ve sahra hastaneleri kurmaya hazır olduğunu belirterek, “Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmaya hazırız.” dedi.

Bakan Koca, “Bu şartlarda, Filistinli kardeşlerimiz için yapacağımız her şey, kutsal görevdir. Türkiye, bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir. Bizim tarafımız insandır, tarafımız insanlıktır.” dedi.