Bakan Koca’dan Dr. Erdinç Köksal’a özür telefonu

Bakan Koca’dan Dr. Erdinç Köksal’a özür telefonu
Türk Tabipleri Birliği, “Önlüğümüzün Beyazıyla Hakkımız Olanı Alana Kadar Vazgeçmeyeceğiz” başlığıyla son dönemdeki eylemleri, hekimlere karşı artan şiddeti ve vaatleri değerlendirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi.İstanbul...

Türk Tabipleri Birliği, “Önlüğümüzün Beyazıyla Hakkımız Olanı Alana Kadar Vazgeçmeyeceğiz” başlığıyla son dönemdeki eylemleri, hekimlere karşı artan şiddeti ve vaatleri değerlendirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Sevinç Özgüner Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isterken polis saldırısına uğrayan Dr. Erdinç Köksal da söz aldı. Köksal, “Beyaz önlüklü hekimler, gencecik polisler ile karşı karşıya getirildi. 64 yıllık meslek hayatımda beyaz önlüğüm ilk defa çamura bulandı. Bu kötü anıyı hatırlatması için, bu günlerin ibret vesilesi olması için çamura bulanmış beyaz önlüğümü İTO’ya hediye ediyorum” dedi:

“49 DAKİKA KONUŞTUK”
“Gece saat 12’ye yakın beni sağlık bakanı aradı. Sağlık bakanı olduğuna inanamadım. ‘Üzüntülerimi bildirmek için arıyorum, özür dileriz’ dedi. Ben de birisi dalga geçiyor zannettim. Gerçekten sağlık bakanı hekim kimliğiyle o telefonu açmakla çok değerli bir şey yaptı. Tam 49 dakika konuştuk. 5 dakikada bir hasta baktığımızı, bundan çok mutsuz olduğumuzu, hastalarımızın da mutsuz olarak bizi tekmelediğini, bıçakladığını, bunu yapanların da yanına kar kaldığını, hiçbir ceza almadıklarını da ifade ettim. Anlayışla dinledi, bunları sahipleneceğini, adalet bakanı ile konuşacağını bildirdi. İnşallah sayın bakan bu sözünde durur. Daha iyi günlere kavuşuruz.”

Köksal, çamurlu önlüğünü TTB’ye armağan ederken İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip de Köksal’a yeni bir önlük hediye etti.