Bakan Özhaseki'den Hatay'a açıklaması: Onlar deprem turistiydi

Bakan Özhaseki'den Hatay'a açıklaması: Onlar deprem turistiydi
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği il olan Hatay'a yapılan 224 milyar liralık yatırımları ve devam eden çalışmaları açıkladı. Özhaseki, "Yaralar iyileşene...
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği il olan Hatay'a yapılan 224 milyar liralık yatırımları ve devam eden çalışmaları açıkladı. Özhaseki, "Yaralar iyileşene kadar buradayız. Tüm vatandaşlarımız haklarını alıp 'Sizden Allah razı olsun' diyene kadar hizmete devam edeceğiz" dedi.

Hatay'a bir dizi ziyaret ve açılış için gelen Bakan Özhaseki, Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'nde 5 bin 807 bağımsız birimin temel atma törenine katıldı. Mahallede bulunan 500 konutun inşaat alanında konuşan Özhaseki, depremden bu yana Bakanlık olarak 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti. Özhaseki, "Hatay'ı önemsediğimiz için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Depreme kadar 74 milyar TL'lik yatırım yapmıştık ancak şu anda Hatay'da 224 milyar TL'lik yatırımımız var. Yaralar iyileşene kadar devam edecek. Tüm hak sahibi vatandaşlarımızın memnuniyetle 'Evet hakkımızı aldık, sizden Allah razı olsun' demesine kadar buradayız ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Hatay'ı ayağa kaldırmak için her türlü fedakârlığı yapacağız. Kabinemizin öncelikli gündemi, deprem bölgeleri ve Hatay. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, bu bölgelerde en güvenli konutları inşa etmek için çalışıyoruz. Yıkılan evlerin yerini, en sağlam yapılarla dolduracağız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in her ödeme için titizlikle inceleme yaptığını ancak deprem bölgesi için hiçbir ödemeyle ilgili itiraz etmediğini belirten Özhaseki, "Hazine ve Maliye Bakanımız, her masraf için detaylı hesaplar yapar. Ancak deprem bölgeleri ve konutlarla ilgili hiç sesini çıkarmaz. Büyük iki deprem yaşadık, maddi ve manevi zararlar çok büyük. Ancak biz vicdanen rahatız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, deprem döneminde bölgeye gelip sonrasında unutan siyasilere de gönderme yaparak, "Milyonlarca nüfusu olan belediye başkanları, kameralar önünde poz verip gittiler. Onlar deprem turistiydi. Hataylılar 31 Mart'ta bunun hesabını soracaklar, eğer onlar sormazsa Allah sorar" dedi.

Konuşmaların ardından dua edilmesinin ve temel atma töreninin ardından Bakan Özhaseki, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay milletvekillerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

Özhaseki daha sonra İskenderun ilçesinde Cebike TOKİ Afet Konutları'nın kura çekim törenine katıldı ve hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.