Bakan Özhaseki'nin 'prim' sözüne tepkiler büyüyor

Bakan Özhaseki'nin 'prim' sözüne tepkiler büyüyor
Trabzonspor - Kayserispor arasında oynanan ve Kayserispor'un 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Kayserispor'lu futbolculara prim verme sözüne tepkiler...

Trabzonspor - Kayserispor arasında oynanan ve Kayserispor'un 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Kayserispor'lu futbolculara prim verme sözüne tepkiler büyüyor.

Trabzon’da Paparapak Stadında oynanan ve Kayserispor’un 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından Kayserisporlu oyuncular soyunma odasındayken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, soyunma odasına görüntülü bağlantı ile bağlandı.

Bakan Özhaseki, alınan galibiyetten dolayı futbolcuları, teknik heyeti ve başkan Ali Çamlı’yı tebrik etti. Bakan Özhaseki, Başkan Ali Çamlı’nın açıkladığı 100 bin TL’lik galibiyet primine  25 bin TL daha ekleyerek primin 125 bin TL olduğunu ve kendisinin ödeme yapacağını açıkladı.

Özhaseki’yi duyan Kayserisporlu futbolcular sevinç çığlıkları attı. Ali Çamlı ile daha sonra tekrar telefon görüşmesi yapan Bakan Özhaseki Önümüzdeki hafta Cuma günü Kayseri'ye geleceğini ve primi kendi eliyle oyunculara dağıtacağını da açıkladı. Özhaseki’nin prim vereceğini açıkladığı videonun yayılmasının ardından çok sayıda Trabzonspor taraftarı sosyal medyada tepki gösterirken prim tartışmalara konu oldu.

"Cebinden mi ödeyecek Bakanlığın bütçesinden mi?"

Mehmet Özhaseki’nin telefon bağlantısının görüntülerinin yayınlanmasının ardından İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın jet açıklama yaptı. Yavuz Aydın, Özhaseki’nin prime destek olacağını açıklamasını hatırlatarak “Bu primleri Sayın Özhaseki kendi cebinden mi ödeyecek, yoksa Bakanlığın bütçesinden bir pay mı düşünmektedir?” sorusunu sordu.

Sorularına devam eden Aydın, “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Bakanı olarak başka hangi kulüplerin prim ödemelerine destekte bulundunuz?” sorusunu sordu ve Özhaseki’ye “Yoksa bu çifte standartın mantıklı bir açıklaması var mıdır?”, “Bu açıklamayı neden başka bir maçtan sonra değil de Trabzonspor maçından sonra yaptınız?” sorularını ekledi. Aydın, açıklamalarının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye seslenerek “Benim ve bütün Trabzonsporlu futbolseverlerin merak ettiği  bu soruları yanıtlamanızı bekliyorum.” dedi.

İmamoğlu: İşini yapsın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bakan Özhaseki'ye sert tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu'na “İşine baksın, kentsel dönüşümü nasıl yürüteceğimi onlara mı soracağım" demişti. İmamoğlu da Özhaseki'nin Kayserispor'lu oyunculara prim vereceğini söylemesinin üzerine bugün FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında "Ben işimi biliyorum sayın Özhaseki de işini bilsin. Mesela maçtan sonra prim dağıtmasın işini yapsın, Şehircilik Bakanlığı yapsın." dedi.