Bakan Tekin'den LGBT sorusuna yanıt: "Türk Toplumunda Aile" dersi koyduk; mücadele etmekle mükellefiz

Bakan Tekin'den LGBT sorusuna yanıt: "Türk Toplumunda Aile" dersi koyduk; mücadele etmekle mükellefiz
2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başlarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türk Toplumunda Aile" seçmeli dersinin müfredata eklendiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında sorulan...

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başlarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türk Toplumunda Aile" seçmeli dersinin müfredata eklendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında sorulan LGBTİ+ sorusuna cevap olarak "Türk Toplumunda Aile" seçmeli dersinin müfredata eklendiğini duyurdu.

Tekin, "Hazırlığını yaptığımız yeni müfredat çalışmaları içerisinde 'aile' öncelikli değerlendirdiğimiz başlıklar. Hem müfredatımızın içerisine hem de seçmeli derslerin içerisine Türk Toplumunda Aile diye bir ders koyduk. Çocuklarımızı, ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan; bu ülkenin değerlerini, bağımsızlığını, gelecek kuşaklara aksettirebileceğimiz bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Biz de kendi çapımızda mücadele etmekle mükellefiz" dedi.

Bakan Tekin, 24 TV'de Esra Elönü ile "Arafta Sorular” programına katıldı. Tekin, Elönü'nün, "LGBT, küresel tehdit... Siz de zaten bir röportajınızda bahsediyorsunuz ama neden çocuklar şu anda hedefte?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Temel insan haklarını tartışarak başlamamız lazım"

"Bana sorarsanız bu sorunu tartışmaya, evrensel olduğunu iddia ettiğimiz temel insan haklarını tartışarak başlamamız lazım. LGBT gibi tartışmaların referans gösterildiği yerler bu metinlere atıfla yapılıyor. Dolayısıyla belki onları tekrar tartışmaya açarak, tekrardan yeni gelişmelere göre revize ederek bu tartışmalara başlayabiliriz aslında. Bu konuda çok fazla konuşacak şey var.

Bizim ne yapmamız lazım? Biraz önce seçmeli dersleri konuşurken söylediğim şeyler; bizim toplumsal değerlerimiz, bizi bir arada tutan değer değerler, bizi biz yapan değerler her neyse biz Milli Eğitim Bakanı olarak bakmalıyız, bizim adımız eğitim.

Türk Toplumunda Aile dersi

Çocuklarımızı ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan; bu ülkenin değerlerini, bağımsızlığını, gelecek kuşaklara aksettirebileceğimiz bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Biz de kendi çapımızda mücadele etmekle mükellefiz bu anlamda. Hem müfredatımızın içerisine hem de seçmeli derslerin içerisine Türk Toplumunda Aile dersi koyduk geçen hafta ilan ettiğimiz seçmelilerin içerisinde var. Seçtiler ve bu dersi ve biz bu dersi okutacağız."