TikTok'ta tepki çeken görüntülerle gündem oldu: 'Karagül'ün çocukları hakkında karar verildi

TikTok'ta tepki çeken görüntülerle gündem oldu: 'Karagül'ün çocukları hakkında karar  verildi
TikTok yayını esnasında kafasını kapıya çarpan oğlunun yaralanmasına aldırmadan yayına devam eden 'Karagül' isimli hesabın sahibi kadın tepki çekti. Çocuğu kanlar içindeyken de canlı yayına devam eden kadın gündem olunca hakkında soruşturma başlatıldı

İddiaya göre, TikTok’ta ‘Karagül’ isimli bir anne açtığı yayınlarda çocuklarına psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyordu. Yayın sırasında çocuğu kafasını kapıya çarptı. Canlı yayını durdurmak yerine ‘Ambulans çağırdım’ diyerek yayını sürdürdü, ayrıca çocuğunu da azarladı.

Soruşturma başlatıldı

Yaşanan olay sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karagül isimli sosyal medya kullanıcısı M.C hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Değirmenci paylaşımında; “TikTok’ta “Karagül” müstear isimli şahsın kendi çocuklarına uyguladığı şiddete kadar yayınladığı, sürekli nefret söylemi ile ayrıştırıcı paylaşımlara yer verdiği tespit edildi.

3 çocuğu devlet korumasına alındı

Sabah’ın haberine göre, genç kadın tepki çeken video sonrası aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali, kasten yaralama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarından gözaltına alındı. Ardından da serbest bırakıldı. 3 çocuğu ise devlet korumasına alındı.

''Abarttınız''

‘Karagül’ isimli kadın ise kendini bu sözlerle savundu:

“Hiç mi küçükken dayak yemediniz siz? Ben çocuklarıma iki vurmuşumdur. Abarttınız. 3’ünü de aldılar. Gözetim altına aldılar arkadaşlar. Şu an gözetim altındalar.”