Bakan Uraloğlu: Ankara-Elmadağ bölgesel treni sefere çıkıyor

Bakan Uraloğlu: Ankara-Elmadağ bölgesel treni sefere çıkıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21 Mart'ta Ankara-Elmadağ bölgesel tren seferlerinin başlayacağını duyurdu.Bakan Uraloğlu, demir yollarını devlet politikası olarak gördüklerini ve öncelikli sektörler arasında...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21 Mart'ta Ankara-Elmadağ bölgesel tren seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, demir yollarını devlet politikası olarak gördüklerini ve öncelikli sektörler arasında tuttuklarını belirtti. Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanını raylı sistem ağlarıyla birleştirdiklerini ve son 22 yılda demir yollarına ciddi yatırımlar yapıldığını vurguladı. Uraloğlu, ülkenin demir yolu ağlarını iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleriyle değiştirdiklerini ifade etti.

Bakan, mevcut tüm demir yolu hatlarının yenilendiğini ve %60'tan fazlasının sinyalli hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, son 22 yılda demir yollarına 57 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. 2002 yılında 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunun, 13 bin 919 kilometreye yükseltildiğini ve 2 bin 252 kilometre hızlı tren hattı inşa edildiğini aktardı.

Uraloğlu, vatandaşların seyahatlerinde demir yollarını tercih etmeye başladığını ve bu talepler doğrultusunda birçok yeni sefer başlatıldığını söyledi. Ankara-Elmadağ arasındaki yeni seferin de bu seferlerden biri olduğunu belirtti.

Ankara-Elmadağ bölgesel tren seferinin 21 Mart 2024'ten itibaren başlayacağını açıklayan Bakan Uraloğlu, her gün 6 sefer düzenleneceğini ifade etti. Trenin Ankara'dan saat 06.10, 12.25 ve 17.40'ta; Elmadağ'dan ise saat 07.20, 13.30 ve 18.55'te hareket edeceğini kaydetti. Seyahat süresinin 40 ila 45 dakika arasında olacağını belirten Uraloğlu, bileti 55 TL olan tam parkur ücretinin diğer istasyonlar için 40 TL olduğunu açıkladı.

Uraloğlu, vatandaşların konforu ve güveni için demir yolu ağlarını genişletmeye ve yeni tren seferleriyle hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.