BAKANA GÖRE HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK

BAKANA GÖRE HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra’daki maden faciası hakkında Meclis’i bilgilendirdi.Dönmez, “21-27 Ağustos tarihlerinde Amasra’da denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde teknik ve idari düzenlemelere aykırı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra’daki maden faciası hakkında Meclis’i bilgilendirdi.

Dönmez, “21-27 Ağustos tarihlerinde Amasra’da denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde teknik ve idari düzenlemelere aykırı husus tespit edilememiştir” dedi.
Amasra TTK madeninde güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı ve gerekli denetimlerin yapılmadığı iddialarına da yanıt veren Bakan Dönmez özetle şöyle konuştu:
“Maden ocakları yılda ortalama dört kez denetlenmiştir. 21-27 Ağustos tarihlerinde Amasra’da denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde teknik ve idari düzenlemelere aykırı husus tespit edilememiştir.”

SAYIŞTAY RAPORLARI ÇARPITILDI
“Kazanın olduğu gün, Sayıştay raporları çarpıtılarak, metan gaz miktarı ‘Yüksek seviyede metan tespit edildi’ şeklinde lanse edildi. Kömürün içindeki metan ile ocaktaki havalandırma içindeki metan farklıdır. Kara kutumuz var, her tür telsiz ve telefon görüşmesi kayıt altında. En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak.”

KİMSEYİ GİZLEMEYECEĞİZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Meclis’te paylaştığı verilere göre; kazadan önceki son kayıtlar incelendiğinde ortamdaki metan gazı oranı önce yüzde 1,5 oranına ulaşmış ve emniyet amaçlı elektrik kesilmiş. 18.09’da son kayıt ise yüzde 1,69 olarak görülmüş. Bu değerlerin bilirkişiler tarafından inceleneceğini söyleyen Bakan Dönmez, ‘’Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya, kimseyi de gizlemeyeceğiz’’ dedi.