Bankalar emeklilere verilecek promosyonları güncelledi

Bankalar emeklilere verilecek promosyonları güncelledi
Emeklilerin maaş zamlarından sonra dört gözle beklediği bankaların verdiği promosyon miktarları güncellenmeye başladı. Her zaman olduğu gibi özel bankaların verdiği promosyon kamu bankalarının verdiği promosyon miktarından...
Emeklilerin maaş zamlarından sonra dört gözle beklediği bankaların verdiği promosyon miktarları güncellenmeye başladı. Her zaman olduğu gibi özel bankaların verdiği promosyon kamu bankalarının verdiği promosyon miktarından daha fazla oldu.

4A 4B 4C ve EYT emeklisi için emekli maaşı zammı kadar bankaların verdiği promosyon ücretlerinde yapılan güncellemeler de büyük önem taşıyor.

Emekli promosyon ücretleri Ocak 2024

Emekli maaşı 2024 zamlı geçtiğimiz günlerde açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yüzde 37,57 oranında zam yapılırken memur ve memur emeklisi maaşları ise yüzde 49,25 oranında arttı. Milyonlarca emekli vatandaş maaş zammını öğrendikten sonra gözünü bankalara çevirdi. Çünkü bankaların promosyon miktarlarında da 2024 yılı için güncellemeler bekleniyor.

Özel bankalar yavaş yavaş yeni promosyon ücretlerini duyurmaya devam ediyor. En yüksek promosyon veren banka ise 12.500 TL ile ING Türkiye oldu. Hemen ardından Akbank geliyor. Akbank'ın 2024 yılı emekli promosyonu 12.000 TL olarak açıklandı. Yapı Kredi Bankası emekliye 9000 TL promosyon verirken Finansbank 9900 TL, Garanti Bankası 8500 TL ve İş Bankası ise 7500 TL'lik promosyon desteği sağlıyor. Ancak önümüzdeki günlerde promosyon ücretlerinde yeni bir güncelleme de bekleniyor.

Emekli promosyonu konusunda kamu bankalarının ücretleri ise biraz daha düşük. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'ın şu anki promosyon tutarları 3000 TL ile 5000 TL arasında değişiyor.

Emekli promosyon şartları değişti mi?

Bankalardan emekli promosyonu alabilmek için emeklilerin seçtiği bankalarla 3 yıllık maaş taahhütü imzalamaları gerekiyor. Taahhüt süresinin değişeceği yönündeki iddialar son günlerde çok konuşuluyordu. Ancak şu ana kadar bankalardan emekli promosyon şartlarının değiştiğine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Yani mevcut durumda bankaların emekli promosyonu hala 3 yıllık anlaşma ile veriliyor.

SGK ve 19 banka yeniden masaya oturacak

Emekli promosyon ücretleri için Sosyal Güvenlik Kurumu ve 19 bankanın yeniden masaya oturması da bekleniyor. Yeni yıl itibarıyla yeni promosyon anlaşmaları bu görüşme sonucunda yapılacak. Eğer anlaşma sağlanırsa bankalar artık emeklilere daha yüksek promosyon sunmaya başlayacak.