Barış Akademisyeni Mühdan Sağlam tekrar ihraç edildi

Barış Akademisyeni Mühdan Sağlam tekrar ihraç edildi
'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza attığı için ihraç edildikten sonra 8 Kasım'da tekrar üniversiteye dönen Dr. Mühdan Sağlam, istinaf mahkemesinin kararıyla bir kez daha ihraç edildi.Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden...
'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza attığı için ihraç edildikten sonra 8 Kasım'da tekrar üniversiteye dönen Dr. Mühdan Sağlam, istinaf mahkemesinin kararıyla bir kez daha ihraç edildi.

Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden 1128 akademisyenin 11 Ocak 2016'da yayınladığı "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı gerekçesiyle 2017 yılında KHK ile ihraç edilen, 8 Kasım 2023'te mahkeme kararıyla görevine iade edilen Mühdan Sağlam, istinaf mahkemesinin kararıyla üniversiteden tekrar ihraç edildi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlam, "2017’de Barış Akademisyeni olduğum için ihraç edildiğim üniversiteye kasım ayında mahkeme kararıyla iade edilmiştim. Bugün istinaf mahkemesi kararıyla görevimden TEKRAR İHRAÇ EDİLDİM. Ne diyeyim, adalet elbet gelecek ve elbet döneceğiz. Yaşattığınızla imtihan olasınız…" ifadelerini kullandı.