Baro başkanları üç gündür Meclis önünde SOKAKTA YATTILAR

Baro başkanları üç gündür Meclis önünde SOKAKTA YATTILAR
Ak Parti’nin “çoklu baro” teklifine karşı günlerdir Ankara’da nöbet tutan baro başkanları geceyi Meclis önünde, desteğe gelen avukatlar ise Ankara Adliyesi önünde geçirdi. Teklifin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri...

Ak Parti’nin “çoklu baro” teklifine karşı günlerdir Ankara’da nöbet tutan baro başkanları geceyi Meclis önünde, desteğe gelen avukatlar ise Ankara Adliyesi önünde geçirdi. Teklifin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri devam ederken ilk 9 maddenin kabul edildiği öğrenildi. Kabul edilen maddelere göre, “gerekli şartların sağlanması” durumunda bir ilde birden fazla baro kurulabilecek.

Perşembe günü komisyonu izlemek için Ankara’ya gelen baro başkanlarının talebi kabul edilmezken Komisyon Başkanlığının 5 baro başkanına toplam 15 dakika söz hakkı verme kararı ise baro başkanlarınca kabul edilmedi. Baro başkanları talepleri kabul edilene kadar Ankara’dan ayrılmama kararı aldı.

‘NASIL ÇOKLU DEVLET OLMAZSA ÇOKLU BARO DA OLMAZ’

TBMM önündeki başkanlar dün akşam yaptıkları açıklamada, “çoklu devlet, çoklu diyanet olmayacağı gibi çoklu baro da olmaz” dedi.

Baro başkanları, Meclis’e geliş sebeplerinin diyalog ve çözüm olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’dan randevu taleplerini yineledi.

‘DİYALOG VE MÜZAKERE İÇİN BURADAYIZ’

Baro başkanları adına basın açıklaması yapan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, komisyon toplantısına katılmak için her türlü yolu denediklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. Dursun, Meclis girişinde üç gündür diyalog ve müzakere için beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, her ne kadar çözümden yana olmadığımızı söylese de asıl çözümden yana olmayan kendisidir. Her şeyden önce Metin Feyzioğlu arabulucu değildir, baroları temsil eden birlik başkanıdır. Biz diyalogtan yana olduğumuzu, gerçekleri anlatma isteğimizi sayın Cumhurbaşkanı Erdogan’a da ilettik. Oradan da bize geri dönüş yapılmadı.