Başak Demirtaş’tan Erdoğan’a tepki: Selahattin'e sadece halkımız "Selo" diyebilir

Başak Demirtaş’tan Erdoğan’a tepki: Selahattin'e sadece halkımız "Selo" diyebilir
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları tüm hızıyla sürerken Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılışı, 12 milletvekili adayının katılımıyla gerçekleşti....

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları tüm hızıyla sürerken Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılışı, 12 milletvekili adayının katılımıyla gerçekleşti.

Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta halaylar çekildi, meşaleler yakıldı. Açılışa Edirne Cezaevi'nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

Ardıl Batmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Açılışta bir konuşma yapan Başak Demirtaş, miting meydanlarında Selahattin Demirtaş'a yönelik 'Selo' diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Erdoğan'ın her seçim döneminde Selahattin Demirtaş'a yönelik açıklamalar yaptığını dile getiren Başak Demirtaş, "Şimdi bugünlerde yine başladı Selahattin’i söylemeye. Çünkü seçim yaklaştı. Her seçimde Selahattin ve arkadaşları aklına geliyor. Çünkü Selahattin ve arkadaşları, çünkü Kürtler, çünkü HDP’liler onun kabusu oldular, kabusu olmaya da devam ediyor. Selahattin’e sadece sevdikleri Selo diyebilir, sadece halkımız Selo diyebilir" dedi.

'14 MAYIS GÜNÜ EN GÜÇLÜ CEVABI SANDIKTA MİSLİYLE VERECEKSİNİZ'

Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş'a yaptığı hakaretlerin sadece Selahattin Demirtaş'a yönelik olmadığını söyleyen Başak Demirtaş, "Bu hakaretler hepimize. Çünkü bizler Selahattin’e, Figen Yüksekdağ'a, HDP’ye oy verdik, bizi temsil etsin istedik. Ben inanıyorum ki 14 Mayıs günü ona en güçlü cevabı sizler sandıkta misliyle vereceksiniz" ifadesini kullandı.

'UTANMADAN, SIKILMADAN 'EKONOMİ SORUMU YOKTUR' DİYOR'

Erdoğan'ın, Selahattin Demirtaş'a yüklenmesinin ardında yatan bir amacın ise 'ülkenin sorunlarını örtmek' olarak değerlendiren Başak Demirtaş, "Bugün Türkiye’de her 3 çocuktan biri yatağa aç giriyor. Hala kalkmış utanmadan, sıkılmadan, 'ekonomi sorunu yok' diyor. Çünkü saraydan öyle görünüyor. Bir de annelerimize sor bakalım ekonomi sorunu var mı yok mu diye. Zannediyor ki 'Kürt sorunu yoktur, ekonomi sorunu yoktur' denince yok oluyor. Oysa ki halkımız iliklerine kadar bu sorunu hissediyor" ifadelerini kullandı.

'DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI SEÇİM ÇALIŞMALARINI ÇOK MERAL EDİYOR'

Dün hem Selahattin Demirtaş ile hem de Selçuk Mızraklı ile görüştüğünü aktaran Başak Demirtaş, şöyle konuştu: "Çok moraliydiler. 14 Mayıs ile ilgili çok umutluydular. Edirne’den sizlere selamlarını, sevgilerini getirdim. Seçim çalışmalarını çok merak ediyorlardı. 'Çalışmalar nasıl gidiyor, iyi gidiyor mu?’ diye çok merak ediyorlardı. Ben de onlara uzun uzun anlattım. Dedim ki halkımız çok coşkulu, çok kararlı. Siz merak etmeyin, halkımız gereğini yapıyor. 14 Mayıs günü de gereğini mutlaka yapacak dedim."

Başak Demirtaş'ın konuşması sırasında sık sık, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.