“BAŞARMAYA MAHKUMUZ”

“BAŞARMAYA MAHKUMUZ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görev yaptığı bir yıldaki faaliyetlerini Haliç Kongre merkezinde, korona için özel düzenlenmiş salonda anlattı. CHP’liler, İyi Partililer, ilçe belediye başkanları...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görev yaptığı bir yıldaki faaliyetlerini Haliç Kongre merkezinde, korona için özel düzenlenmiş salonda anlattı. CHP’liler, İyi Partililer, ilçe belediye başkanları ve gazetcilerin dar kapsamlı katılımıyla düzenlenen toplantıda önce belediyede işe alınan iki genç çıktı sahneye. İmamoğlu seçim öncesi işe alımlarda liyakat sözü vermişti, gençler torpilleri olmadan işe nasıl kabul edildiklerini anlattılar.


HER ZAMAN HESAP VERECEĞİZ
Gençlerden sonra sahneye çıkan İmamoğlu, verilerin hesabını soran Kılıçdaroğlu’na “başka işlerimiz var, buna vaktimiz yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaptı ve her fırsatta halka hesap vermek istediğini, bunun kamu kaynaklarını kullanan bir yöneticinin görevi olduğunu söyledi.
Verdikleri sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ancak belediye meclisinin ve merkezi hükümetin önceki dönemlerde yapmadığı uygulamaları yaparak kendilerini engellemeye çalıştığını, çok şikayet etmeden, mağdurum demeden dile getirdi İmamoğlu.
‘Enkaz’ edebiyatı da yapmadıklarını, yapmayacaklarını söyleyen İBB Başkanı sadece belediyeyi devraldıkları günün fotoğrafını çekti, ‘‘Kasamızda personelimizin maaşlarını ödeyecek paramız dahi mevcut değildi. İştirak şirketlerimizin çoğu ise vergi borçlarını ödeyemez duruma düşürülmüştü” dedi.
Korona salgınının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nea maliyetinin şu ana kadar 5 milyar lira olduğunu söyleyen İmamoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında çok daha iyi performans gösterdiklerini, bütçeyi neredeyse denk tutmayı başardıklarını anlattı, bunu yaparken en büyük kaynağı israfa son vererek yarattıklarını söyledi.
‘‘Birileri ve yakın çevresi para kazanacak diye Kanal İstanbul’a izin vermeyiz’’


Konuşmasının son bölümünde İstanbul’un karşı karşıya kaldığı tehditlerden bahseden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı,Türkiye’nin en kalabalık kentinin deprem, mülteci ve Kanal İstanbul tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
İmamoğlu, ‘‘İstanbul’un en büyük felaketi depremdir. Bakın buradan duyurmak istiyorum hep birlikte mücadele etmeliyiz. Ne depremi hükümet tek başına çözebilir ne büyükşehir belediyesi çözebilir. Topyekun seferberlik meselesidir. Lütfen siyaseti çöpe atıp bu şehrin en büyük problemi ve tehdidini hep birlikte çözmek zorundayız. İstanbul mülteci meselesinde de çok büyük bir merkezdir. BM raporuna göre 1 milyon 60 bin mültecinin olduğu yönde sayısal gerçekler var. Bu konuda Ankara’yla en üst seviyede çalışmak istiyoruz. Nihai hedefimiz istikrara kavuşturulan Suriye’ye vatanlara dönmesini istiyoruz. Bir başka suni sorun var, Kanal İstanbul. Birileri ve onların yakın çevresi para kazanacak diye bu kadim şehrin doğal çevresinin, yaşam alanlarının ve su havzalarının yok edilmesine asla ve asla izin veremeyiz, vermeyeceğiz. Bunu buradan duyurmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’nin 23 Haziran’da tekrarlanmasının ardından oy farkını yüzde 0,25’ten yüzde 9’a çıkararak kazanmıştı.