Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan açıkladı

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliye Ramazan bayramı dolayısıyla verilecek 3 bin liralık ikramiyenin ne zaman verileceğini açıkladı. Işıkhan, bayramdan önce ikramiyenin hesaplara yatırılacağını duyurdu. 2024'ü...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliye Ramazan bayramı dolayısıyla verilecek 3 bin liralık ikramiyenin ne zaman verileceğini açıkladı. Işıkhan, bayramdan önce ikramiyenin hesaplara yatırılacağını duyurdu. 

2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan eden AKP Hükümeti bu konuda şu anda bir adım atmış değil. Tepkilere rağmen emeklinin bayram ikramiyesi de 3 bin lira olarak belirlendi. İkramiyenin ne zaman ödeneceği ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla netlik kazandı.

Koşullar bir tek emekliye ikramiye verirken mi daralıyor?

Bakan Işıkhan, dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, bir gazetecinin, "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi, bir gelişme var mı?" sorusuna, "Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

Prim günü eşitlemesi ne zaman yapılacak?

Işıkhan, "Prim günü eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışmanız olur mu?" sorusuna da "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii. İstihdamı artırmak, kayıt dışılığını azaltmak, bizim en önemli hedeflerimiz arasında. Ayrıca Emekliler Yılı ile ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.