‘Bayramda kısıtlama düşünmüyoruz’

‘Bayramda kısıtlama düşünmüyoruz’
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlama olup olmayacağı merak konusu. Önceki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarına göre karar verileceğini söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlama olup olmayacağı merak konusu. Önceki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarına göre karar verileceğini söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha net bir yanıt geldi. Erdoğan, "Şu anda gündemimizde sokağa çıkma kısıtlaması yok" dedi.

Dün cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama bunun değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacak. Biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. O gün kurbanlar kesilecek. Kurbanları kesmenin yanında tabii herkes özellikle birbirini ziyaret edecek ki bu sadece bayramda oluyor. Ama şu an için gündemimizde böyle bir kısıtlama durumu yok” diye konuştu.

 ‘YOĞUN BAKIM HASTA SAYISINDA ARTIŞ SÜRÜYOR’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatlik verileri açıkladı. Buna göre; 926 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 18 kişi vefat etti. Toplam vaka sayısı 217 bin 799, can kaybı 5 bin 458 oldu.

Koca Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızda, devam eden tedavilere bağlı artış var. Son 35 gün içinde, en düşük vefat sayımız 13 Haziran’da, 14 olarak gerçekleşmişti” ifadelerini kullandı.