BBP'den Yeniden Refah'a çağrı: Kazanamayacaksınız, adaylarınızı çekin

BBP'den Yeniden Refah'a çağrı: Kazanamayacaksınız, adaylarınızı çekin
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi'nin adaylarının kazanamayacağını bu yüzden adaylarını çekmesini istediklerini dile getirdi.  DEM Parti'yi de hedef alan Destici, "Diyelim ki Urfa’da Yeniden Refah Partisi’nin...
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi'nin adaylarının kazanamayacağını bu yüzden adaylarını çekmesini istediklerini dile getirdi.  DEM Parti'yi de hedef alan Destici, "Diyelim ki Urfa’da Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyla Cumhur İttifakı kaybeder ve terör örgütünün partisi kazanırsa o zaman bu vebalin altından kalmak kendileri açısından güç olur diye düşünüyorum" dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’a geldi. Kovancılar ilçesinde Belediye başkan adayı Vahap Gök için vatandaşlardan oy isteyen Destici, daha sonra Yazıkonak beldesini ziyaret etti. Burada seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Destici, sonra kent merkezinde partisinin il binasında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin, dünyanın en güvenli seçimlerinin yapıldığı ülkelerin başında geldiğini belirten Destici, "Jandarmamız, hem kırsal kesimde asayişimizi sağlamada hem terörle mücadelede büyük bir özveri ile adeta mücadelelerine destan yazarak devam ediyorlar. Seçimlerin güvenliğinin sağlanmasında şehir merkezlerinde polisimiz etkin rol alıyor. Kırsal kesimde de seçimlerin güvenliğini sağlama görevi jandarmamıza düşüyor. Jandarmamız bugüne kadar bu konuda çok hassas davranarak gerçekten üst düzeyde seçimlerin güvenliğini temin ediyor. Bütün dünya, Avrupa’dan gelen gözlemciler kabul ediyor ki, dünyada seçimlerin en güvenli yapıldığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Münferit olaylar yok mu var. Bizim de karşılaştığımız olaylar olmuştur. Ama genele baktığımızda Türkiye’de seçimler sağlıklı bir şekilde yapılıyor."

"CHP lideri toy, ağzından çıkanı kulağı duymuyor"

"Jandarma sandıklara müdahale ediyormuş. Sandıkların başına gelip sandık başkanları ve görevlerini darp ediyormuş. Böyle bir iftira gerçekten çok acımasızca bunu tarif edecek söz bulamıyorum. Belki münferit bazı hadiseler yaşanmış olabilir ama bunu bütün jandarmaya bu şekilde yüklemek ve her yerde böyle oluyormuş gibi bunu ortaya koymak çok çirkin ve yanlış şeyler. CHP’nin Genel Başkanı tabii toy, bazen ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Daha sonra geri toparlamaya çalışıyor. Birkaç hadisede biliyorsunuz ‘Sürçü lisan ettim, affola’ gibi bir takım şeyler dedi. İnşallah bu da sürçü lisandır. Yoksa bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Özgür Özel’e diyoruz ki jandarmamızdan, askerimizden, polisimizden özür dile, dolayısıyla onlarla uğraşmayı bırak. Sen millete dön, ‘milletin oyunu nasıl alırım’ bunun hesabını yap" dedi.

Destici, kazanma ihtimali olmayan önceki ittifak partilerinin adaylarını çekerek Cumhur İttifakı'nı desteklemeleri gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere daha önce ittifakımızda olup da seçime kendi adaylarıyla giren partilere de sesleniyoruz. Kazanma ihtimaliniz yoksa adaylarınızı çekin ve Cumhur İttifakı adaylarını destekleyin. Diyelim ki Urfa’da Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyla Cumhur İttifakı kaybeder ve terör örgütünün partisi kazanırsa o zaman bu vebalin altından kalmak kendileri açısından güç olur diye düşünüyorum. Bu İstanbul için de böyledir, İzmir için de böyledir. Rahmetli Necmettin Erbakan dönemine dönersek hayatında bir kere başbakan oldu. Refah Partisi bir kere iktidara geldi. O da 1995- 1996 senesinde Refahyol hükümetiyle oldu. Kimin desteğiyle oldu? Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Büyük Birlik Partisi’nin desteğiyle. Biz o zaman alacağımız oyu hesap etmedik. Bakanlık, genel müdürlük talebinde bulunduk mu? Bulunmadık."