Berberler randevu sistemi ile çalışacak

Berberler randevu sistemi ile çalışacak
Normalleşme süreci kapsamında berber ve kuaförlerin 11 Mayıs itibariyle açılacak olmasını İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz değerlendirdi. Akyüz, belirli kısıtlamalar içerisinde yeniden faaliyete başlayacak...

Normalleşme süreci kapsamında berber ve kuaförlerin 11 Mayıs itibariyle açılacak olmasını İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz değerlendirdi. Akyüz, belirli kısıtlamalar içerisinde yeniden faaliyete başlayacak berberlerin koruyucu ekipmanlar tedarik edeceklerini söyledi. 11 Mayıs’ın miladi bir tarih olduğunu söyleyen Akyüz, bu günün kuaförler günü olarak belirlenmesini talep etti.
TEK KULLANIMLIK HAVLU
Çalışmaların randevu sistemiyle olacağını dile getiren Akyüz, “Müşteri dükkanda bekletilmeyecek. Bir müşteri çıkmadan diğer müşteri alınmayacak. İçeride iki koltuk varsa birisi çalışmayacak. Aradaki koltuk çalışmayarak salonlarımızda sosyal mesafeyi korumuş olacağız. Müşteri içeri girerken elleri dezenfekte edilecek. Koltuğa geçinceye kadar maskeli olacak. Geçtikten sonra kuaför maskesiyle, siperliğiyle ve beyaz uzun iş gömleğiyle, tek kullanımlık havlu kullanarak hizmete başlayacağız” dedi.

YAVAŞ’TAN HİJYEN SETİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 11 Mayıs itibariyle yeniden faaliyete geçecek berber ve kuaförlere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Berber ve kuaförlere destek olacaklarını belirten Yavaş şunları kaydetti: “11 Mayıs’tan itibaren dükkanlarını açabilecek olan berber ve kuaför kardeşlerim; Çok zor günler geçirdiniz. Size desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. İsteyenlerin dükkanlarını dezenfekte edecek, hijyen seti hediye edeceğiz.”

SAKAL TRAŞI RİSKLİ İŞLEM
Sakal tıraşının risk taşıyan bir işlem olduğunun altını çizen Akyüz, “Ben usturayla sakal traşı yapılmasının salgın bitinceye kadar yasak olduğunu, sakalların yalnızca makinayla inceltilip düzeltileceğini söylüyorum” dedi.