Bilim insanı sevgilisine Antarktika'da evlenme teklifi etti

Bilim insanı sevgilisine Antarktika'da evlenme teklifi etti
İngiltere’nin Antarktika’daki bilimsel araştırma merkezinde görevli mühendis Jose Valverde, yine kendi gibi mühendis olan kız arkadaşı Tania Alvarez’e evlenme teklif etti. Çiftin düğününün yine kutupta olacağı belirtildi.Britanya...
İngiltere’nin Antarktika’daki bilimsel araştırma merkezinde görevli mühendis Jose Valverde, yine kendi gibi mühendis olan kız arkadaşı Tania Alvarez’e evlenme teklif etti. Çiftin düğününün yine kutupta olacağı belirtildi.

Britanya Antarktika Araştırmaları (BAS) merkezinde görevli inşaat mühendisleri Jose Valverde ve Tania Alvarez, dün Antarktika’da nişanlandı.

İspanya'daki inşaat mühendisliği çalışmaları sırasında tanışan ve daha sonra Antarktika’daki bilimsel araştırma tesisinde çalışmaya başlayan çift hakkında açıklama yapan BAS, “Tania ve Jose, Antarktika'nın buzlu harikaları arasında nişanlanmanın tadını çıkarırken aşk hikayeleri, en zorlu ortamlarda bile aşkın yeşerebileceğini ve en güneydeki kıtanın dondurucu sıcaklıklarını aşan bir sıcaklık yaratabileceğini hatırlatıyor” dedi.

Düğünde penguenler olacak

Jose yaptığı evlenme teklifi için “Böyle önemli bir an için bundan daha mükemmel bir yer düşünemezdim” derken kıtada düğün planları yapan Tania ise “(Düğünde) ailemizi, arkadaşlarımızı ve Antarktika cazibesine bir dokunuş olarak yüzük taşıyıcılarımız olarak iki penguen istiyoruz” dedi.