Bilim Kurulu tavsiye etti, yüz yüze eğitim ertelendi

Bilim Kurulu tavsiye etti, yüz yüze eğitim ertelendi
Okulların açılışının 21 Eylül’e ertelendiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta uzaktan eğitime başlanacağını bildirdi. Selçuk, “21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda,...

Okulların açılışının 21 Eylül’e ertelendiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta uzaktan eğitime başlanacağını bildirdi. Selçuk, “21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak" dedi.

Okulların açılışıyla ilgili son karar, akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu toplantısında ele alındı. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “31 Ağustos’ta okulları uzaktan eğitimle açıyoruz, yüz yüze eğitime 21 Eylül’de geçilecek” dedi.

Basın toplantısına “2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımıza ilişkin kararlarımızı olgunlaştırdık” sözleriyle başlayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri üzerine, 31 Ağustos’ta planlanan okulların açılışının 21 Eylül’e ertelendiğini anlattı.

2 bin bakanlık denetmeninin şu anda sahada ve her bir okulun standardını gözden geçirdiğini vurgulayan Bakan Selçuk, 21 Eylül’e kadar hazırlıkların süreceğini söyledi.

“Salgın şartları nedeniyle personel sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Bütün ihtiyaç kalemleri de tek tek çıkarılmış, hangi il ve ilçe hangi okul içerisinde hangi ihtiyaç oluşmuştur bu takip ediliyor” diyen Bakan Selçuk “Ders başlayana kadar maske hususundaki standartlarımız gereği uygulanacaktır. Hem öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hem de velilerimiz için kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde olacağına ilişkin de açıklamalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, dileyen özel okulların 17 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayabileceğini belirtti ve “Zamanı gelince ayrıntılı biçimde açıklayacağız. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzu hazırlamıştık” dedi.

Bakan Selçuk’un açıklamasına göre, 21 Eylül’de başlamasına karar verilen yüz yüze eğitimin, hangi yaş gruplarında, hangi sınıflarda başlayacağı da yine Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle belirlenecek.