Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Turuncu bölgeler kırmızıya dönebilir

Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Turuncu bölgeler kırmızıya dönebilir
Korona risk haritasında rengi turuncu olan ve aralarında İstanbul'un da bulunduğu illerden hangilerinin kırmızıya dönebileceğine dair Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Haköksüz'den açıklama geldi.Konuyla ilgili bir televizyon...

Korona risk haritasında rengi turuncu olan ve aralarında İstanbul'un da bulunduğu illerden hangilerinin kırmızıya dönebileceğine dair Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Haköksüz'den açıklama geldi.

Konuyla ilgili bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Hasöksüz, İngiltere varyantına dikkat çekti ve "Renklendirilmiş haritada baktığımızda sarı ve mavilerin azalacağını, turuncuların kırmızıya döneceğini göreceğiz. Özellikle Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli gibi illerimiz kırmızıya dönecek gibi duruyor" dedi.

Karadeniz'de günlük vakaların çok yüksek olmasındaki en önemli etkenin, o bölgede İngiltere tipi mutantın olduğunu belirten Hasöksüz, şunları söyledi:

“Bu varyantın ikinci bir özelliği daha var: Varyant virüslerle birlikte aile içinde 1 kişi 3-4 kişiye bulaştırır hale geldi. Avrupa da benzer bir olayı yaşıyor. Bu rakamların tutulabilmesi için tek yönlü önlemler yeterli gelmiyor. Aşılama takviminin hızlanması gerekiyor.”

Günlük vaka 15 bini geçti

Türkiye'de Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 65 kişi hayatını kaybetti, 841 yeni hasta tespit edildi ve 15 bin 82 kişinin testi pozitif çıktı. Toplam ölü sayısı 29 bin 421'e, toplam vaka sayısı da 2 milyon 866 bin 12'ye yükseldi. Önceki gün 1349 olan ağır hasta sayısı 1350'ye çıktı. İyileşenlerin sayısı 15 bin 287 artarak 2 milyon 685 bin 560'a ulaştı.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN AŞILANMA ORANI YÜZDE 68

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da 65 yaş üstünün aşılanma oranının yüzde 68 olduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Bunu yeterli görmüyoruz. İstiyoruz ki, en çok risk grubunda olan 65 yaş ve üstü büyüklerimizden bir istirhamımız var. Lütfen aşı olalım, lütfen aşı olalım, lütfen aşı olalım” dedi.