Binbaşıyı TBMM’den kaçırdılar

Binbaşıyı TBMM’den kaçırdılar
15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı geride kaldı ama muhalefete göre hala o gece tam olarak aydınlanmadı. TBMM’deki araştırma komisyonu raporu yayınlanmadı, Genel Kurul’da okutulmadı. Bu duruma tepki gösteren komisyon üyesi...

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı geride kaldı ama muhalefete göre hala o gece tam olarak aydınlanmadı. TBMM’deki araştırma komisyonu raporu yayınlanmadı, Genel Kurul’da okutulmadı. Bu duruma tepki gösteren komisyon üyesi CHP’li Zeynel Emre kritik bir noktaya dikkat çekti. Emre, “Burada mesele, darbenin önceden bilinip bilinmediği, önlenebilip önlenemeyeceğidir. Ayrıca bir daha böyle olaylar yaşanmaması için neler yapılabilir? Darbe Komisyonu meseleye böyle yaklaştı ve bu soruların yanıtlarını aradı. Ama iktidar, olağanüstü bir gizlilik ve hassasiyet gösterdi. Örneğin 14:45’te O.K., MİT’e gidiyor ve bilgi veriyor, O.K.’yı bizim dinlememiz gerekmiyor mu? Biz dinlemeyelim diye bu kişiyi olaydan sonra MİT personeli yaptılar” dedi.

KRT’de yayınlanan Haftanın Panoraması Programı’nda Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Zeynel Emre darbe girişimini anlamak için derinlemesine araştırma yapmak istediklerini ama buna izin verilmediğini anlattı, bakanları bile dinleyemediklerini söyledi. Emre, “Hep illüzyonu tercih ettiler. Hep bir perdeleme olduğunu gördük. Çünkü bir yerden sonra çorap söküğü gibi her şeyin açığa çıkacağını gördüler” ifadelerini kullandı.