Bir devlet yurdunda daha asansör kazası

Bir devlet yurdunda daha asansör kazası
Gazete Pencere Haber MerkeziAydın Menderes Üniversitesi son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın Aydın Efeler Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansöre sıkışarak hayatına kaybetmesinin ardından devlet yurtlarında asansör sorunları...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Aydın Menderes Üniversitesi son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın Aydın Efeler Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansöre sıkışarak hayatına kaybetmesinin ardından devlet yurtlarında asansör sorunları yaşanmaya devam ediyor. Bu kez adres Nevşehir'de bir KYK yurdu...

Zeren Ertaş’ın ölümüne neden olan asansör düşmesi sorunu başka devlet yurtlarında da yaşanıyor. Dün Konya'da bir KYK yurdunda yaşanan asansör sorunu nedeniyle öğrencilerin mahsur kalması gündeme gelirken, bu kez adres Nevşehir'de bir KYK yurdu oldu.

Barınamıyoruz Hareketi'nin X (Twitter) hesabından paylaştığı bir videoda, Nevşehir Ayşe Humaşah Sultan Kız KYK yurdunda, 3 öğrenciyi taşıyan asansör 3. kattan -1'e düştü. Öğrenciler kazadan yara almadan kurtuldu.

Paylaşımda, aynı gün asansörde başka öğrencilerin de kaldığı ve durumun yurt yönetimine bildirilmesine karşılık, yurt yönetiminin "sorun yok, kullanın" şeklinde cevap verildiği öne sürüldü.

Söz konusu paylaşımda, "Arkadaşlarımız için sakin kalmıyoruz!" ifadeleri de kullanıldı.

Ne olmuştu?

Aydın’da, 25 Ekim’de KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansörün düşmesiyle asansöre sıkışan Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Söz konusu yurt 2 yıl önce hizmete girmiş, iki yıl öncesinde de öğrenciler asansörlerden şikayetçi olmuştu.