"Biz neyin satılıp satılmayacağını çok iyi biliriz" diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması

"Biz neyin satılıp satılmayacağını çok iyi biliriz" diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. "Biz neyin satılacağını, neyin satılmayacağını çok iyi biliriz" diyen Erdoğan'a yanıt, ekonomist Uğur Emek'ten...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. "Biz neyin satılacağını, neyin satılmayacağını çok iyi biliriz" diyen Erdoğan'a yanıt, ekonomist Uğur Emek'ten geldi.

Ziyaretlerde yeni yatırımlarla ilgili anlaşmaların beklenip beklenmediği sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı cambazların söylediği gibi yok BOTAŞ’ı satıyorlar, şu oluyor bu oluyor. Öyle bir şey yok. Biz neyin satılacağını, neyin satılmayacağını çok iyi biliriz" demişti.

Ekonomist Uğur Emek sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Türk Telekom satışında yediğimiz kazığı unutmadık" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: Erdoğan: Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz

Ne olmuştu?

Türk Telekom’un yüzde 55’i Lübnan’lı Hariri’ye 6 buçuk milyar dolara satılmıştı Hariri, Türk bankalarından kredi kullandı ancak sözleşme gereği yapılması gereken yatırımları yapmadı. Hariri'nin sözleşmesi 2026 yılında sona erecek, hisseler 2026 yılında ücretsiz olarak devlete geçecekti. Ancak Varlık Fonu, 2026'yı beklemeden Türk Telekom'u 1 milyar 650 milyon dolara satın aldı.