BİZ ŞERBETLİ MİYİZ?

BİZ ŞERBETLİ MİYİZ?
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan, Avrupa’nın yüzde 9’luk enflasyonuyla Türkiye’nin...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan, Avrupa’nın yüzde 9’luk enflasyonuyla Türkiye’nin resmi verilere göre bile yüzde 80’lik enflasyonunu kıyaslarken Türkiye’nin ekonomisini yere göğe sığdıramadı. Müteahhitlerden oy da isteyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

• Türkiye son iki yılda havayolu, karayolu ve demiryolu altyapısın büyük ölçüde yenilemiştir.

• Ülkemiz dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhit listesinde 48 firmasıyla iftihar verici bir yerde bulunuyor. Aynı şekilde dünyanın en büyük 225 uluslararası teknik müşavirler listesinde de 7 firma ile temsil ediliyoruz.

• Sizlerden bir ittifaka bir isme bir partiye değil, büyük vizyona hizmet vermenizi istiyorum. Kimi zaman kısır siyasi çekişmeler körüklenerek, kimi zaman darbelerle milli iradeye oynanan oyunlar hep aynıydı. Bu sinsi tuzakların çoğuna da düştüğümüz gerçektir. Biz kez daha ülkemizin hedeflerinden uzaklaştırılmasına izin veremeyiz. Mesele ülkemizin bekasıdır.

• Her ne kadar birileri felaket tellallığı yaparak milletimizin moralini bozmaya çalışsa da ülkemiz krizi fırsata çevirdi. Enflasyon diye kur diye sorunlarımız yok mu? Var ama elimizdeki imkanlar ve fırsatlar öyle büyük ki sadece bunlara takılıp kalırsak ülkemize yazık ederiz.

“TARIMDA ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR” DEDİ
• Birileri diyor ki üretim bitti, herkes perişan. Gerçek öyle mi? Peki tarımda hem çok iyi rekolte ettiğimiz hem de verdiğimiz fiyatlarla üreticilerin yüzünü güldürdüğümüz bir dönem yaşıyoruz.

• Biz gelir kayıplarını telafi ederek enflasyonun sosyal etkilerini azaltıyoruz. Biz ne bütçe disiplininden taviz verdik ne sosyal yıkımların önünü açtık.