BM, Gazze'de 'ürpertici' duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

BM, Gazze'de 'ürpertici' duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırdığı Gazze Şeridi'nde her geçen gün artan ölümlere açlık krizi de eklendi. BM'den yapılan açıklamada, Gazze'deki nüfusun dörtte birinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.İsrail...

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırdığı Gazze Şeridi'nde her geçen gün artan ölümlere açlık krizi de eklendi. BM'den yapılan açıklamada, Gazze'deki nüfusun dörtte birinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, İsral'in saldırılarına maruz kalan Gazze'deki durumu, "ürpertici" olarak özetledi.

Touma, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana aralıksız havadan, karadan ve denizden yoğun bombardımanına maruz kalan Gazze'deki duruma ilişkin BBC Radio 4'ün Today programında konuştu.

Nüfusun dörtte biri ölüyor

UNRWA'nın sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamasında Touma, "Gazze'deki mevcut durum ürpertici. Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor" ifadelerine yer verdi.

BM yetkilisi Touma'ya göre, bölgede yaklaşık 600 bin kişi ciddi açlıkla mücadele ediyor. Bu durum, bölgeye yönelik ablukanın devam etmesi ve temel malzemelerin, özellikle de gıdanın temin edilememesiyle doğrudan ilişkili.

Touma, Gazze Şeridi'ne insani yardımın arttırılması ve insani ateşkesin şart olduğunu beirtirken insanlar korku ve yorgunluk içinde yaşarken, bombardımanın aralıksız sürdüğüne dikkat çekti.