BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze için harekete geçti: Yetkisini ilk kez kullandı

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze için harekete geçti: Yetkisini ilk kez kullandı
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, görev süresi boyunca ilk kez yetkisini kullanarak Gazze’de insani felaketin önlenmesi için Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi.İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına havadan...

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, görev süresi boyunca ilk kez yetkisini kullanarak Gazze’de insani felaketin önlenmesi için Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına havadan ve karadan devam ediyor. 'İnsani ara'nın ardından Gazze'yi tekrardan aböukaya alan İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 16 bini geçti.

Çatışmaların yoğun şekilde devam etmesi üzerine BM Genel Sekreteri Antonio Guterre de görevi süresince ilk kez yetkisini kullanarak Gazze'de insani felaketin önlenmesi için Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderdi.

"İnsani ara uzatılmalı"

Guterres, geçtğimiz hafta BM Güvenlik Konseyi’ndeki Filistin konulu toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail ile Hamas arasında varılan “insani ara”nın uzatılması için yoğun müzakerelerin devam ettiğini aktararak, “Gazze halkı dünyanın gözü önünde destansı bir insani felaketin ortasında. Buna arkamızı dönemeyiz. Gerçek bir insani ateşkese ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.